През 1998 година във Франция се провежда едно от най-запомнящите

...
През 1998 година във Франция се провежда едно от най-запомнящите
Коментари Харесай

Роналдо обясни какво се е случи през 1998-ма

През 1998 година във Франция се организира едно от най-запомнящите се международни шампионати. Най-големият любимец е отбора на Бразилия, който през незабравимото за нас лято на 1994 година става международен първенец, а упоритостите за повтаряне на купата са огромни. В отбора са имена като Ривалдо, Бебето, Леонардо, Дунга... Водещ голмайстор към този момент е Роналдо, който е впечатлил света с изявите си в Барселона и Интер, а и е вдигнал месеци по-рано "Златната топка ".

Бразилия се показва мощно, а Феномена бележи гол след гол, напомня "Блиц ". "Селесао " стига до финала, където среща домакина Франция. В часовете преди срещата обаче се схваща, че Роналдо има проблем и може да не играе. Говори се за натравяне, някои упрекват домакините в бойкот. Версиите са десетки, а историята е разказвана стотици пъти, само че в никакъв случай от самия футболист. В дуела за купата голмайсторът на Бразилия е неразпознаваем, а Франция надвива с 3:0 с помощта на различен талант - Зинедин Зидан.

След близо 20 години бразилеца Роналдо най-сетне се взема решение да опише от първо лице какво тъкмо се е случило в часовете преди мача с Франция. Той прави това пред списание "4-4-2 ", а от медията даже вършат специфичен филм, който е озаглавен "Изкуплението на Роналдо ".

"В часовете преди мача взех решение да си умря след обедното хранене и последното нещо, което помня, е по какъв начин си лягам в леглото. След това имах спазъм и бях заобиколен от съотборници, а към този момент починалият доктор Лидио Толедо също беше там. Те не желаеха да ми кажат какво е станало ", стартира Роналдо.

"Помолих ги да изоставен и да отидат да си приказват някъде другаде, тъй като желаех да поспя. След това Леонардо ме подкани да се разходим в градината на хотела, в който бяхме настанени, и ми изясни цялата обстановка. Беше ми казано, че няма да играя на финала.

Но резултатите от всички незабавни проучвания, които ми бяха направени, не посочваха нищо притеснително. Сякаш нищо не се бе случило.

След това тръгнахме към стадиона, а аз бях известен, че решението на Марио Загало е да не играя. Носех резултатите в ръката си, а лекар Толедо даде "зелена светлина " за появяването ми на терена. Отидох при Загало на стадиона и му споделих: "Добре съм. Не усещам нищо. Ето ги резултатите, които са положителни. Искам да играя. "

Не му оставих опция. Нямаше избор и одобри решението ми. След това в действителност играх и евентуално случката бе повлияла на целия тим, тъй като тази спазъм бе нещо в действителност доста плашещо. Не е нещо, което се вижда всеки ден.

При всички случаи - имах ангажимент към родината и не желаех да го пропусна. Честта ми ме караше да усещам, че мога да играя. Очевидно това не беше измежду най-хубавите мачове в кариерата ми, само че бях там, с цел да извърша своя дълг ", споделя още бразилската легенда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР