През 1997 година по време на автомобилното изложение в Токио

...
През 1997 година по време на автомобилното изложение в Токио
Коментари Харесай

Тествахме новата Honda HR-V: Може ли японският SUV да се мери с конкурентите си?

През 1997 година по време на автомобилното ревю в Токио на щанда на Honda се появява забавен концепт на двуврат автомобил с висок клиренс, задвижване на четирите колела и съвременна визия. През идната година той е показан и на ревюто в Женева, а няколко месеца по-късно е показан и серийният вид, носещ името HR-V.
`Тествахме

През 2013 година излезе и второто потомство HR-V с осъвременена визия, нови мотори, какт водилото бе причислено към сегмента на компактните кросоувъри. Този път се оферираше само с четири порти. Преди няколко месеца японците демонстрираха и третото потомство на модела, претърпяло голям брой промени за които може да прочетете повече в идващите редове.
`Тествахме

Екстериор

Модерно. Това е думата с която най-добре можем да опишем новата Honda HR-V. Започвайки с радиаторната решетка, която хитро е интегрирана в предната ризница и LED светлините, които са серийни, а в по-високите равнища на съоръжение оферират и матрична технология, компактният японски „ джип “ предлага съвременна визия и се разграничава коренно от своя предходник. Предният похлупак е по-дълъг, стъклото е с по-голям ъгъл, а таванът е по-скосен от този при предходното потомство. По този метод е реализирана и по-ниска цялостна височина от тъкмо 1.56 метра.

`Тествахме

Дължината на колата е 4.34 метра като от Honda споделят, че макар, че тя е като тази на модела от 2013 година, пространството на втория ред седалки се е нараснало с 35мм. Готин дизайнерски детайл е „ изчистването “ на задната врата от дръжката за отваряне, която е преместена върху C-колонката. При по-ниските равнища на съоръжение арките на калниците и добавките на броните са оставени небоядисани, до момента в който при по-високо екипираните HR-V, те са в черен емайл. Най-високото равнище на съоръжение получава и черен таван.
`Тествахме

Задната част е другото място където модернизацията си проличава съществено. Там главната смяна е в светлините, които още веднъж разчитат на LED технология и са свързани между тях. Капакът е изчистен, а бронята е без отвори за ауспусите и без спомагателни детайли.
`Тествахме

Интериор

Интериорът е композиция от нови технологии и типичен детайли. Таблото е стилно с дълъг въздуховод, който е пресечен от централния екран с диагонал от 9 инча, както и от главния седеминчов екран пред лидера. Напълно на противоположния бряг спрямо електрическата Honda E, тук съвсем всичко се управлява от физически бутони или превключватели като климатичната система, круиз контрола, промяната на предавките и други.
`Тествахме

Готина функционалност, която за първи път се появява в HR-V са Г-образните въздуховоди, които разрешават на въздуха да циркулира в купето без да духа непосредствено в водача и пасажерите, като това е направено за по-добър комфорт. Материалите са приятни на досег, а сглобката е постоянна, типично по японски, където в действителност се прави моделът.
`Тествахме

Инфотейнмънт системата, въпреки и да не е най-високо оценената на пазара, предлага всичко, което е нужно, а сериен Apple CarPlay и Android Auto разрешават непрекъсната безжична връзка с вашия смарт телефон.
`Тествахме

Въпреки, че HR-V наподобява с дребни размери, тези мисли се изпаряват сега в който се настаните в салона. Независимо от това дали сте високи.60 м. или 1.90 м., мястото за краката сигурно ще ви е изцяло задоволително, както начело по този начин и откъм гърба, а единствените усложнения, които може да срещнете са, в случай че предпочетете втория ред седалки и то най-вече за главата.
`Тествахме

Багажникът е с размер от 320 литра, а мястото за багаж се усилва при прегъване на облегалките в съответствие 60:40. Едно от най-удивителните неща в HR-V във връзка с пространството е системата наречена Magic Seats, която разрешава разнообразни комбинации от пренасяне и прегъване на задните седалки. Именно тази система разрешава товарният размер да нарасне до над 1300 литра и да се трансформира в комфортно място, даже за преместване даже на колело.

Двигател и ходови характерности
`Тествахме


Вероятно тук ще би трябвало да извикаме инженерите от Honda, с цел да ви обяснят в детайли какво тъкмо се крие под капака на HR-V и по какъв начин тъкмо работи хибридният тракт. Накратко разполагате с 1.5-литров бензинов мотор с четири цилиндъра. Освен това колата разполага и с два електромотора, които могат да работят като задвижващи или като генератор в избрани обстановки. Колелата пък от своя страна могат да бъдат задвижвани както от 1.5-литровия мотор, най-често при магистрално каране, по този начин и от електромотора. Максималната мощ на цялата система е равна на мощността на електромотора от 131 конски сили, заради конфигурацията на силовия тракт. Ако сте пуснали по-силна музика даже може да не разберете бензиновият мотор работи или не, защото смяна в работата на колата напълно не се усеща. Поради спецификата на CVT трансмисията, която от Honda употребяват, моторът в множеството случаи е „ в обороти “ и шумът от него може да ви се стори по-силен от естественото.
`Тествахме

Ускорението от 0 до 100км/ч лишава 10.6 секунди, а оптималната скорост е 170км/ч. Новото HR-V сигурно не е най-бързата кола на пътя, само че пък предлага умерена динамичност, каквато множеството клиенти евентуално ще търсят, а и чакат от сходен вид автомобил.
`Тествахме

Солиден плюс, който можем да отбележим е обвързван с окачването. Отпред то разчита на McPherson, а откъм гърба на нова Н-образна рамка, които способстват за извънредно удобно пътешестване и забележителна непоклатимост в по-остри завои.
`Тествахме

Разходът по време на теста, който направихме се " въртеше " към стойностите сред 6 и 7 литра на 100 километра, като през множеството време автомобилът бе претрупан с багаж и четири индивида, което също оказва въздействие.

Цени

Базовият модел в осъществяване Elegance стартира на цена от 59 990 лв. с Данък добавена стойност, до момента в който най-скъпият модел ще ви коства тъкмо 10 хиляди лв. от горната страна. Дали това си коства доста или малко, ще оставим на вас да прецените, само че в случай че решите, че нямате потребност от всичко, което Advance Style предлага, то междинното равнище на съоръжение – Advance ще ви " стъпи " на 63 990 лв.. Ето и цените на новата Honda HR-V, а по какъв начин ви се костват, можете да споделите в мненията под публикацията.
`Тествахме

Заключение

Новата Honda HR-V е избягала леко от първичната си идея от автомобил за младежи, които търсят следващото развлечение с стилен, само че относително пристъпен автомобил, като е захвърлила задвижването на четирите колела. От друга страна пък колата е подобаваща за всеки, който търси японската издръжливост и деловитост на релативно прилична цена.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР