През 1981 година България отбеляза 1300-годишнината от създаването на държавата

...
През 1981 година България отбеляза 1300-годишнината от създаването на държавата
Коментари Харесай

Вижте бляскавия военен парад по случай 1300-годишнината на България! Бяха времена, в които имахме истинска армия (ВИДЕО)

През 1981 година България означи 1300-годишнината от основаването на страната ни по тържествен и трогателен метод. Черешката на тортата беше блестящият боен церемониал, провел се обичайно на жълтите павета до Партийния дом. Това в действителност бяха времена, в които разполагахме с същинска войска, формирана от добре подготвена и многочислена армия, въоръжена по последна дума на техниката за това време. Парадът мина пред мавзолея на комунистическия водач Георги Димитров, а от трибуната бойците и офицерите бяха приветствани персонално от Тодор Живков. Тато беше в компанията на целия соцелит, както и от цвета на командирския състав на Българската национална войска.

Честванията на 1300-годишнината от основаването на българската страна се организираха в изискванията на Студената война и управлението на Българска комунистическа партия, отпред с Тодор Живков се постара да покаже положителното лице на строя. За задачата за първи път властта даде опция у нас да се приберат хиляди емигранти и фамилиите им, които през годините бяха избрали бягството в чужбина като опция на протичащото се в социалистическия лагер.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР