През 1944 годна, в Елгин, щата Илинойс, се ражда Майкъл

...
През 1944 годна, в Елгин, щата Илинойс, се ражда Майкъл
Коментари Харесай

Този бандит карал жертвите си да се съблекат, връзвал китките им и... няма да повярвате какво правел след това

През 1944 годна, в Елгин, щата Илинойс, се ражда Майкъл Хюбърт Кениън. Той има откачено „ занимание “ – да ­­обира млади студентки и да им прави клизми. Първото нахлуване, в което бандитът е упрекнат, е през март 1966 година против две сестри от Шампейн, Илинойс. Майкъл учи в локалният университет. Там учат и 12 от жертвите на обирите и половите му похищения. През 1967 година Майкъл приключва Университета в Илинойс и се мести отвън щата. Нападенията му не престават да в Манхатан, Канзас, Норман, Оклахома и Лос Анджелис. С ориентиран револвер към жертвите си, той ги кара да се съблекат. След това връзва китките им и им прави клизма. Той работи „ постепенно и целеустремено “ и „ знае доста добре какво прави “, описват потърпевши от закононарушенията му. Бандитът Кениън не наранява по никакъв различен метод жертвите – когато завърши, той просто ги пуска. Те споделят мнението, че Майкъл е „ изключително общителен “. Преди да си тръгне, той прибира каквито пари съумява да откри.

През 1972 година Кениън се връща в Шампейн и си намира работа в Агенцията по приходите в Илинойс. Той продължава да атакува дами – включително, две стюардеси и четири девойки, студентки в град Урбана, на една от които ползва фамозната си към този момент клизма. Той към този момент от дълго време е прочут на пресата.


„ Бандит прави клизма на студентка
(вестник „ Ironwood Daily Globe “ – 9 февруари 1972)

…Полицията твърди, че мъжът носил дребен револвер, с който заплашвал двете дами, с цел да не викат за помощ. Дейвид Джентил, детектив от Шампейн, споделя, че съгласно него става въпрос за същия човек, който от 1965 до 1967 и един път през 1971 година прави сходни закононарушения в студентския кампус в Илинойс. „ Всеки път мъжът е бил с черна ски маска с червени дупки за очите и устата и е носил въже, бутилка с вода и маркуч. Работя по случая още през цялото време през 1963 година, когато нападаше млади девойки и студентки. До мен бе сведена информация, че сходни случаи е имало през есента на ’70 и пролетта на ’71 година в щата Мичиган, както и от 1965 до 1968 година в Охайо и Ню Йорк. Всеки път, в това число последният тук, мъжът е попитал жертвите си дали знаят, че той е Маскираният палач (още едно от прозвищата на Кениън – други са Бандитът с клизмите от Шампейн и Бандитът с клизмите от Илинойс)… “


„ Бандитът с клизмите похищава още веднъж
(весник „ St. Louis Post-Dispatch “ – 5 май, 1975)

„ Полицията стартира следствие, с цел да залови така наречен Бандитът с клизмите.

Маскираният обирджия е нападнал 5 пъти през уикенда като е употребявал еднакъв способ, който се свързва с него още от 1965 година Във всяко от нападенията жертвите са млади дами, които живеят в общежитията на Университета в Илинойс. Всяка е била завързана и й е била направена клизма. Обирджията също по този начин е претършувал за пари.

…Нападенията се случват след 3-годишно мъртвило в Шампейн. Четирима детективи ще проверяват случаите без значение един от различен, откакто общото следствие не среща триумф. “

Когато е 30-годишен, Майкъл е арестуван по съмнения, че е „ бандитът с клизмите “ и че тероризира студентки из цялата страна в продължение на 10 години. Наложена му е гаранция от 100 000 $, което в днешни пари е към 490 000 $. Де юре, противозаконна активност на Майкъл са обирите. Той е упрекнат за два въоръжени грабежа. Майкъл Кениън в никакъв случай не е упрекнат за клизмите, които прави на жертвите си, тъй като по това време в Съединени американски щати няма закон, наказващ сходно действие.

Според движимостите лица обвиненият е изцяло вменяем – т.е., не е „ вманиачен “ и може да бъде съден. През декември 1975 година той се признава за отговорен в осъществяването на 6 въоръжени грабежа и е наказан на 6 до 12 години затвор.

Майкъл Кениън – Бандитът с клизмите, излиза на независимост през 1981 година. Франк Запа продължава да пее песента за него най-малко до 1988 година. Дали Майкъл в миналото я е слушал онлайн?

рез 1976 година биографията на Кениън въодушевява и кино лентата за възрастни „ Water Power “. В него взе участие Джейми Гилис, които играе смутен единак сходно на Травис от „ Шофьор на такси “. Докато се приготвя за ролята, Джейми желае да отпътува до Илинойс, с цел да се срещне с Майкъл и да го интервюира. Продуцените обаче отхвърлят. По-късно филмът е пуснат още веднъж, този път под името „ Enema Bandit “.

През декември 1976 година известният рок музикант Франк Запа изнася серия от концерти в Паладиума в Ню Йорк. Тези концерти се записват и след това, а на 3 март 1978 година, се издават на винил под името „ Zappa in New York “. Албумът се състои от 2 плочи, а от първата страна на втората плоча, под номер 2, с дължина 12 минути и 41 секунди можем да чуем песента „ The Illinois Enema Bandit “. Тя е отдадена на едноименния сериен палач от Илинойс.



Източник: chronicle.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР