Превозвачите не се отказват от протестите, въпреки уверенията на кабинета,

...
Превозвачите не се отказват от протестите, въпреки уверенията на кабинета,
Коментари Харесай

Превозвачите продължават да настояват за отлагане на тол системата

Превозвачите не се отхвърлят от митингите, макар уверенията на кабинета, че тол системата започва, само че с гратисен интервал до 27 март, заяви bTV.

Протести има и в София, Ямбол и Русе.

Няколко десетки камиони са се събрали на входа на столицата на Цариградско шосе. Те ще останат до следобяд, като не плануват да минават през града. Движението в региона е малко по-натоварено. Хората са обезпокоени по какъв начин ще продължат да работят отсега нататък.

Протестът в Ямбол е проведен от притежатели на транспортни компании. На него сa събрали превозвачи от Ямбол, Сливен и Бургас. Те бойкотират тол системата и настояват, че в случай че се одобри в този вид, ще бъдат принудени да продават камионите си или да работят единствено в чужбина.

На митинг сме, тъй като дребният бизнес е пред банкрут, съобщи един от водачите, излязъл на митинга. Той изясни, че преди година и половина имал четири товарни автомобила, от които два към този момент са продадени.

" Исканията са, да се отсрочи тол системата, до момента в който се изяснят нещата, да се обмисли добре за българския транспортьор кое ще е по-добре ", прикани той.

В Ямбол протестиращите минават в колона през целия град. Осигурено е засилено полицейско наличие.

На Дунав мост притежатели на камиони и водачи излязоха с плакати, с цел да не блокират придвижването, те обикаляха пешком граничния пункт. Исканията им бяха още веднъж за по-ниски цени на таксите.

Припомняме, че по-рано в парламената водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова запаха Борисов, че не може да прави промени по отношение на въвеждането на тол системата.

Вчера на среща с превозвачите, министър председателят Бойко Борисов съобщи, че или се оправят в границите на 7% комисионна за доставчиците на услугата, или няма да има тол система.

Още през януари Борисов и превозвачите се схванаха за тол системата. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР