Превозвачите излизат на протест утре заради неизплатени помощи за подпомагане

...
Превозвачите излизат на протест утре заради неизплатени помощи за подпомагане
Коментари Харесай

Превозвачи: Ако постигнем договорка със социалния министър, няма да има протест

Превозвачите излизат на митинг на следващия ден поради неизплатени помощи за подкрепяне на бизнеса. Преди това обаче през днешния ден те ще проведат среща със обществения министър Гълъб Донев.

" Никога не сме имали искания по кое време ще бъдат разпределени средствата, това не е повода за нашия митинг. Причината е неналичието на останалите ограничения. От 1 юни нямаме мярката 290 лева, а 60/40 беше направена с 40% спад в оборота. Искаме мярката 60/40 да бъде с 20% спад в оборота, да се възстановят тези 290 лева помощ, както да се откри вид за компенсиране на високите цени на горивата ", съобщи Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерация на превозвачите.

По нейните думи митингът не е политически и в случай че се реализира сделка със обществения министър, демонстрацията може да се анулира.

" Имахме съществени усложнения в изплащането на възнагражденията. За август месец нямахме безусловно никаква помощ ", изясни Милтенова.

Според нея оправданието е било актуализацията на бюджета.

От своя страна Красимир Цветков от Националния таксиметров профсъюз показа, че са дефинирани 5 претенции.

" Искаме облекчение на налога по сходство на механизма, въведен през 2021 година и разработване на ясна тактика за превоза и справяне с нерегламентираните транспорти ", акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР