Превозвачи се отправиха на протестно автошествие в столицата, съобщи за

...
Превозвачи се отправиха на протестно автошествие в столицата, съобщи за
Коментари Харесай

Превозвачи тръгнаха на протестно автошествие по бул. „Цариградско шосе“ в София


Превозвачи се насочиха на протестно автошествие в столицата, заяви за Българска телеграфна агенция Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи. Колоната от товарни коли и рейсове е тръгнала от сборния пункт край двореца „ Врана “, отправила се е по бул. „ Цариградско шосе “ към кръговото кръстовище пред спортна зала „ Арена Армеец “ и ще се върне назад по същия маршрут, без да навлиза в центъра на София. 

Не ни пуснаха в центъра на града, по тази причина имахме и авариен вид. Бяхме поискали протестно шествие до „ 4-ти километър “, то ни беше позволено, изясни Милтенова. Исканията на транспортните компании остават непроменени. Те упорстват за отпадане на биодобавката на горивата за интервал от шест месеца, връщане на 50% от акциза на горивата за същия интервал, както и заслужено установяване на размера на тол таксите.

По-рано денем демонстрации в столицата организираха чиновници в градския превоз, превозвачи и таксиметрови водачи. Трите митинга започнаха от рано сутринта на разнообразни места, като поетапно бяха затворени кръстовища и булеварди. Въпреки че в началото бяха на разнообразни местоположения, и трите групи протестиращи се събраха преди обяд пред Министерския съвет. Протестни акции имаше и в други градове на страната. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР