Превозвачи настояват да бъдат създадени зелени коридори за празните тежкотоварни

...
Превозвачи настояват да бъдат създадени зелени коридори за празните тежкотоварни
Коментари Харесай

Превозвачи искат зелени коридори за празните камиони, отиващи в Гърция

Превозвачи упорстват да бъдат основани зелени коридори за празните тежкотоварни камиони за по-бързо прекосяване през границата с Гърция. Това стана ясно на извършената работна среща на граничния пункт " Кулата ".

Браншовите организации за интернационалните транспорти са внесли три оферти до Агенция „ Митници ", които през днешния ден ще бъдат дискутирани и в по-широк формат с присъединяване още на фискалното звено към Национална агенция за приходите, Гранична полиция, регионалния шеф и локалната власт в Петрич.

Над 4 километра е опашката от камиони, а в летния сезон натискът ще стане мъчно контролируем, сподели Йордан Арабаджиев:

" Ние сме предложили да има зелен кулоар, празните коли да могат да минават по друго трасе. Очакваме, че това ще спомогне за понижаване на опашките ".

Според водачите на камиони, чакащи пети час преди границата, казусът не е на българска територия:

" Ще ви кажа почтено кой е казусът - гърците са проблем, тъй като ревизират всеки камион, значи, те като не вършат надзор нощно време тука няма опашка ".

Над 17 000 камиона са минали през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " - " Промахон " за последната седмица. Нещата са решими единствено по един метод и той е на политическо равнище, съобщи регионалният шеф на Благоевград Николай Шушков:

" Мисля, че настоящето държавно управление и държавното управление, което следва да бъде основано, би трябвало да работи България час по-скоро да стане членка на Шенген ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР