Превозно средство се блъсна в пешеходци тази нощ в северен

...
Превозно средство се блъсна в пешеходци тази нощ в северен
Коментари Харесай

Бус връхлетя върху пешеходци в Лондон

Превозно средство се блъсна в пешеходци тази нощ в северен Лондон пред джамията във Финсбъри парк. Един човек е погубен и осем са ранени при нападението. 48-годишният водач на фургона е задържан, заяви английската полиция, представена от Ройтерс.
 БГНЕС
" Полицията бе извикана 20 минути след среднощ по сигнал, че транспортно средство се е блъснало в пешеходци. Има няколко ранени и един човек е задържан ", гласи известието на полицията. На улица " Севън систърс ", в региона Финсбъри парк, са изпратени коли за спешна помощ.
 БГНЕС
Съветът на английските мюсюлмани заяви, че това е станало пред джамия. " Бяхме осведомени, че ван се е блъснал във вярващи, които излизали от джамията във Финсбъри парк. Молитвите ни са за жертвите ", се споделя в известието на Съвета на мюсюлманите. Агенция Франс Прес припомня, че в свещения месец рамазан вярващите мюсюлмани отиват в джамиите след ифтар - спирането на постите след рухването на нощта - с цел да се помолят към среднощ.
 БГНЕС
Британската министър-председателка Тереза Мей бе осведомена за нападенията с транспортно средство и с хладно оръжие против богомолци, излизащи от джамията.
 БГНЕС
Мей съобщи в декларация, че мислите й са с ранените. " Това е ужасяващо. Всички мои мисли са с ранените, с обичните им хора и със избавителните екипи, работещи на място ", гласи декларацията, представена от Ройтерс.

  По тематиката Полицейска защита изведе Мей след среща с оживели от пожара в Лондон (ВИДЕО) Елизабет II и брачният партньор й уважиха с минута безмълвие жертвите на пожара в Лондон Пожарът в Гренфел тауър можеше да бъде избегнат, счита кметът на Лондон
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР