Превозът на товари по въздух едва ли ще отбележат покачване

...
Превозът на товари по въздух едва ли ще отбележат покачване
Коментари Харесай

Boeing: Карго полетите през тази година ще спаднат заради коронавируса

Превозът на товари по въздух надали ще отбележат повишаване на годишна основа, а главната причина за това ще са феномените, протичащи се на китайския пазар, най-много разразилата се зараза от ковид, уточни шеф на Boeing пред Reuters.

Обновената прогноза на най-големият производител на самолети в света загърбва упованията си за напредък на карго полетите от сред 1 и 2% на годишна основа, което беше предварителното очакване на компанията към края на предходната година. То се основаваше на постигнатото авансово комерсиално съглашение сред Съединени американски щати и Китай.

" Но дори и то ще бъде подложено на напън ", разяснява висшият чиновник на компанията по време на авиошоуто в Сингапур. Очакваше се съглашението да докара до завършек на проблемите на карго промишлеността. " Смятам, че ще доста мъчно ще забележим въздушният транспорт на товари да нарасне тази година. "

Ограниченията на полетите от и към Китай и спадът на предлагания товарен потенциал на локалните компании с повече от две трети, въпреки това, ще докара до спад на приходите на авиопревозвачите, предвиждат от Boeing. Все отново от колоса са на мнение, че е прекомерно рано да се дефинира дали доставките на самолети до локалните компании ще пострадат поради епидемията.

Boeing стартира годината без продажби, което се случва за пръв път от десетилетия, до момента в който главният ѝ съперник - Airbus мина през най-силния си месец за последните повече от 15 години. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР