Превключването на бизнеса към слънчева енергия е работещо решение в

...
Превключването на бизнеса към слънчева енергия е работещо решение в
Коментари Харесай

Kia България пуска иновационна фотоволтаична инсталация

Превключването на бизнеса към слънчева сила е работещо решение в подтекста на изчерпващите се невъзобновяеми източници и заложените от Европейски Съюз цели за реализиране на въглеродна индиферентност в подвижността до 2050г. В унисон със устрема за запазване на околната среда, залагайки на силата от възобновими източници, през месец март тази година Киа България приключи построяването на фотоволтаична апаратура в автокомплекса на бул. ‘Цариградско шосе’ 144, която ще понижи доста въздействието на нездравословни излъчвания.

Конструкцията включва 5 разнообразни изложби на панелите, с цел да се обезпечи оптимален и постоянен рандеман през целия ден, което съответствува с профила на консумация на автокомплекса. Специалното разположение на панелите реализира ко-генерационен резултат, тъй че при зимни условия те се саморазмразяват и не се образува снежна завивка върху тях, а съществуването на отвесно ситуирани панели подсигурява работата на системата в интервали на снеговалежи и интервали на заледяване. По този метод добивът на инсталацията през зимата е с към 30% по-висок от общоприетоо изпълнена система с едно ревю на панелите. Дизайнът на системата обезпечава и в допълнение конвективно изстудяване на панелите през горещите летни дни.

Инсталацията е снабдена със система за ръководство и мониторинг през интернет, като потреблението, производството и остатъкът могат да се пресъздават на смарт телефон, таблет или компютър.
Фотоволтаичната апаратура разполага и със система за ръководство на остатъка, който ще се пренасочва към разположените на територията на автокомплекса зарядните станции за електрически автомобили. Инсталираната в комплекса 150 кВ зарядна станция от мрежата на Kia Hypercharge може да употребява на 100% полученото от слънчевите панели електричество и по този метод да подсигурява напълно въглеродно безпристрастен развой при подвижността - произвеждане и прилагане на силата! Годишното произвеждане на инсталацията може да обезпечи пробег от 1 000 000 км на общоприет електрически автомобил. Изчислено като спестени въглеродни излъчвания, това е еквивалентно на 0,53 кг/квт.ч = 60 т./год. или засаждането на 25*60 нови дървета.
`Kia

Въвеждането в употреба на инсталацията, дружно със зарядните станции налични в автокомплекса, е в синхрон с все по необятната гама електрически автомобили, които Киа предлага на пазара. Така Киа България се трансформира в една от водещите компании в прехода към потребление на възобновима сила за зареждане на електрически автомобили в отговор на все по-нарастващата потребност от възобновима сила и метода за нейното предпазване.

Фирмата реализатор: „ Грийн Фючър “ ООД е с опит в създаването на 3Д модели за водещи в света автомобилни производители. В процеса на сканиране е употребена и патентованата от тях система за автоматизирана регистрация на 3Д облаци от точки в действително време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР