Превантивна спецакция е реализирана днес и на територията на РУ-Асеновград

...
Превантивна спецакция е реализирана днес и на територията на РУ-Асеновград
Коментари Харесай

Установиха двама жители на Садово, заподозрени за лихварска дейност

Превантивна спецакция е осъществена през днешния ден и на територията на РУ-Асеновград със сили на полицейското ръководство и на бранш „ Специализирани тактически дейности ”. 

Обхванати са 8 зони с плътно население, където са тествани 23 търговски обекта и заведения, 5 заложни къщи, 2 пункта за метали. Спрени са 113 транспортни средства, снета е самоличността на 140 лица. По Закона за гражданската регистрация са формирани 3 акта, а други 80 – по Закона за придвижване по пътищата.

С оглед попречване на вероятностите за опорочаване на идните избори са извършени беседи с над 60 локални поданици.

Осъществен е и контакт с шефове на две компании, в качеството им на работодатели, за придобиване на данни за реализиране на т.нар „ корпоративен избор ” измежду личния състав. В хода на интервенцията са открити двама поданици на Садово, обвинени за лихварска активност.

От адресите им са конфискувани бележници със описи с дати, имена и суми. По инструкции на Окръжна прокуратура – Пловдив са формирани две инспекции.

Припомняме, че днес мащабна акция бе осъществена и на територията на 3-то и 6-то РПУ в Пловдив, където са били арестувани двама поданици на Шекер махала за нелегално предпазване на контрабандни цигари. ГДБОП извърши и профилирана акция в Гурково и в Казанлък, която е била обвързвана с битката с наркоразпространението и лихварството.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР