Преценихме, че можем да съдействаме за закупуването на този жизненоважен

...
Преценихме, че можем да съдействаме за закупуването на този жизненоважен
Коментари Харесай

За пример! Бургаски граничари дариха наградите си от министър Демерджиев на деца с увреждания

„ Преценихме, че можем да спомагаме за закупуването на този жизненоважен за децата план, който да бъде в тяхна помощ “, сподели командирът на екип 1 към ГПУ-Бургас

Служите ли на Граничното полицейско ръководство в Бургас подариха финансовите си награди от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев на Центъра сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести „ Св. Стилиан “.

Граничарите съфинансираха закупуването на маса с извършения, която спомага за фината моторика и развиването на разнообразни захвати при деца с редица болести.

Тази маса ще помогне ужасно доста на децата с детска церебрална парализа, със Синдром на Даун, с аутизъм и на такива, които имат проблеми с дейностите в всекидневието – обличане, събличане или къпане. Масата е потребна за фината моторика, развиването на пинсетния захват, да пишат по красиво, да вземем за пример, за възстановяване силата и издръжливостта на мускулите на ръцете. Комплексната маса е главно за извършения с присъединяване на пръстите “, сподели Златина Пеева, рехабилитатор и бъдеще термотерапевт в лечебното заведение.

Сумата е 3600 лева и е парична премия от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев за професионално осъществяване на служебните ни отговорности. Идеята се роди сред колектива. Обсъдихме, взехме решение, дойдохме до Дома и преценихме, че желаеме да помогнем с тези средства навръх този център. Преценихме, че можем да помогнем за нещо, за което се изисква по-голяма сума, да се стартира планът, който е витално значим за децата с такива болести. Надяваме се да успеем да помогнем на повече дечица. Гордея се с момчетата от моето поделение, че дружно направихме това положително. Ние сме 12 души с полицейски пълномощия, само че нищо човешко не ни е непознато “, сподели пред кореспондент на Флагман.бг Петър Праматаров, пълководец на поделение, екип 1 към ГПУ-Бургас.
 Командирът на отделението Петър Праматаров получи признателен адрес от директорката на Центъра доктор Пепа Ралчева
В момента Центърът се посещава от общо 40 дечица с разнообразни болести. Масата разполага с 5 модула и оказва помощ малчуганите да се научат по какъв начин да си връзват обувките, по какъв начин да отключват катанец и въобще разнороден тип извършения за двигателни функционалности.

Директорката на Центъра сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести „ Св. Стилиан “ доктор Пепа Ралчева изрече своята признателност към граничарите и им сподели с какви още занимания разполага Домът.
 Екипът от 1 поделение към ГПУ-Бургас се срещна с функционалностите на профилираната маса за деца с двигателни проблеми  Златина Пеева, рехабилитатор
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР