Претендентът за световната титла в тежка категория Кубрат Пулев ще

...
Претендентът за световната титла в тежка категория Кубрат Пулев ще
Коментари Харесай

Анхел Ередия: Пулев е много здраво момче и работи много усилено

Претендентът за международната купа в тежка категория Кубрат Пулев ще се завърне на кръга на 9 ноември. когато ще се боксира с 38-годишния американец Райдъл Букър. Съперникът на българина е имал обещаваща кариера при започване на сегашното хилядолетие, само че тя е била прекършена от 12-годишен престой в пандиза.
 Кубрат Пулев: Не знаех, че Букър е някогашен пандизчия, мачът е като за международна купа
Кубрат Пулев: Не знаех, че Букър е някогашен пандизчия, мачът е като за международна купа

Българинът е здрав и подгровката му върви по проект

Българският нокаутьор работи с Анхел " Мемо " Ередия, който е кондиционен треньор. Ередия е извънредно впечатлен от Кобрата и метода, по който се приготвя:

" Имал съм няколко срещи с него и щяхме да работим дружно преди в Германия, когато той щеше да се бие против Хюи Фюри. Тогава нещата не се случиха, само че в този момент се получи.

Срещнахме се преди време с неговия управител и той сподели, че е време да задействаме нещата, тъй като Пулев е наложителен кандидат за борба с спечелилия от Джошуа против Руис. Те ще се бият през декември, а Кубрат най-вероятно ще се бие с спечелилия през май 2020 година. Той трябваше да остане деен и по тази причина избра да се бие през ноември, а по-късно ще бъде подготвен за спечелилия.

В момента работим по неговата кондиция. Пулев е доста крепко момче и работи доста интензивно. Искаме да увеличим неговата устойчивост, както и силата му. Това е първи лагер с него и виждам, че той е доста добър плувец и спринтьор. Да, този лагер е къс и ще трае единствено 8 седмици. Всичко върви добре и в идващия лагер ще упражняваме 13 седмици. Ще упражняваме повече за мощ и ще прибавим повече тежести. Ще имаме повече време да работим над това и също ще увеличим неговата скорост ".

Мексиканецът Ередия е някогашен дискохвъргач с доста триумфи на районно равнище.

За последно Кубрат Пулев излезе на кръга през март в именитата зала " Хангара " в Коста Меса също в Калифорния. Той завоюва мача безапелационно, само че по-късно беше заплетен в скандал с репортерката Дженифър Ревало, довел до краткотрайното лишаване на лиценза му. Сега към този момент всичко е наред и Кобрата ще се боксира с Райдъл Букър.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР