Претендентът за президентския пост в Българския футболен съюз (БФС) Димитър

...
Претендентът за президентския пост в Българския футболен съюз (БФС) Димитър
Коментари Харесай

Бербатов пред bTV: Надявам се следващият конгрес наистина да бъде изборен


Претендентът за президентския пост в Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов се притеснява от административни пречки. Той съобщи пред bTV, че се надява плануваният за 18 март конгрес в действителност да бъде избирателен и статутът му да не бъде изменен месец преди неговото начало.

Бербатов изрази и разочарованието си от игнорирането на подписката на клубовете за нов дневен ред, даващ повече пълномощия на претендентите. Случаят ще бъде изнесен към съда.
Снимка: Lap.bg

" Беше казано, че има избирателен конгрес. Да, има подобен, плануван е. Искрено се надявам да си остане избирателен, а да не бъде изменен този статут един месец преди конгреса, тъй като имат такова право да го създадат. Ще следим до дъно какво се случва по тематиката. ", разяснява Бербатов.

По-рано през днешния ден актуалният началник на БФС Борислав Михайлов отхвърли да разгласи в прав текст дали идващият конгрес ще бъде избирателен.

" Не видях да бъде взето решение по отношение на подписката, която клубовете събраха. Повече от 280 клуба - над 1/3, както е по правилник и по закон. Подписката беше подценена. По този метод бяха подценени всички тези клубове, които я събраха. Все едно им беше казано " Вие не си заслужавате ". Нямаше никакво решение взето. ", сподели Бербатов.
Снимка: Lap.bg

" Това, което се сподели - че дневният ред е еднакъв, е тотална неистина! Дневният ред на подписката е напълно друг от техния дневен ред, защото има добавени много неща, включени в самия конгрес, като да вземем за пример да има от кандидат-президентите хора в изборните комисии, изключително в тези по броенето. Идеята е да не се получават циркове, както се случи последния път. По мое предложение - да има хора, които да следят какво се случва. "

" Заложили сме също да има промени в устава - мандатността на президента да е 3 мандата и да стартира да тече незабавно, с цел да не е доживот. Да бъде понижен Изпълкомът. Всички тези неща са дребни елементи, само че са в действителност значими и участват в този дневен ред. Затова не мога да приема, че са едни и същи. "
Снимка: Lap.bg

" Оттук нататък съдът е на ход, както беше и предишния път, когато се събра подписка и тя не беше почетена. Тогава най-малко имаше даден някакъв отговор. Сега - цялостно неуважение... Така се прави, когато нямаш какво да кажеш. Тичаш по тъча, криеш се и протакваш. ", продължи голмайстор №1 на националния тим в историята.

" Съдът ще одобри подписката и към този момент произнесъл се по тази, както беше и предишния път, когато утвърди и насрочи конгрес, се допуска, че би трябвало да направи безусловно същото. Дотогава всички ние следим какви ходове подхваща БФС, само че те такива, че на моменти ни става смешно. "
Снимка: Lap.bg

Относно подписката, през днешния ден от БФС оповестиха само, че са я приели за сведение.

" Ще се посъветваме с юристите, само че това не може да е някаква малка врата, през която могат да се измъкнат. Имаха изпълком, на който трябваше да вземат някакво решение. Предполагам, че защото не са го оповестили и го заобикалят, може да се счете, че не е взето никакво решение. Най-правилният ход, идната стъпка, е съдът, тъй като обстановката е идентична с тази от предишния път. ", съобщи Бербатов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР