Претъпкани автобуси, застанали плътно групи от хора на летището –

...
Претъпкани автобуси, застанали плътно групи от хора на летището –
Коментари Харесай

В Румъния избухна скандал заради превоза на сезонните работници

Претъпкани рейсове, застанали компактно групи от хора на летището – изискванията, при които отпътуваха първите селскостопански сезонни служащи от Румъния за Германия, провокираха смут в Румъния и демонстрация на угриженост от страна на държавното управление, съобщи „ Евронюз “.

Снимките преди излитането на 12 чартърни полета от летището в Клуж за Баден- Баден, Дюселдорф и Берлин, демонстрираха, че дистанцията по време на епидемията от ковид не се съблюдава. Няколко часа преди излитането на летището бяха докарани хора от всички елементи на Румъния. Много носеха защитни маски, само че не съблюдаваха никаква отдалеченост между тях.

Румънската прокуратура стартира следствие за нарушение на предписанията по време на зараза.

Министър-председателят Людовик Орбан съобщи, че ще накаже отговорните за това злополучие. Той сподели, че ръководителят на летището е трябвало да уведоми управляващите за осъществените нарушавания.

Управителят на летището Давид Цицео трансферира отговорността върху автобусните оператори.

Министърът на земеделието на Германия Юлия Кльокнер съобщи, че сезонните служащи ще бъдат подложени на медицински обзор, а бележките с резултатите ще бъдат изпратени до съответните здравни служби. И до момента в който преди се говореше 14-дневна карантина, в този момент Кльокнер изясни, че хората се транспортират на дребни групи, като през първите 14 дни на относителна карантина те имат право да работят.

Министърът удостовери, че през април в Германия би трябвало да дойдат към 40 000 сезонни служащи, които ще оказват помощ при прибирането на реколтата, а през май се чакат още 40 000.

Юлия Кльокнер и вътрешният министър Хорст Зеехофер се сопразумяха предходната седмица в Германия да бъдат позволени 80 000 задгранични сезонни служащи при спазването на избрани условия. /БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР