Пресцентърът на социалистическата партия пусна току-що серия от опровержения, свързани

...
Пресцентърът на социалистическата партия пусна току-що серия от опровержения, свързани
Коментари Харесай

Мълния от БСП! Опровергават лъжи за конгреса

Пресцентърът на социалистическата партия пусна преди малко серия от опровержения, свързани с идния конгрес на Българска социалистическа партия.

Във връзка с погрешни изказвания и спекулации по отношение на състава на Конгреса на Българска социалистическа партия и за промяна на делегати от управлението на партията, заявяваме следното, пишат от партията.
-->
" 1. Ръководството на партията не може да сменя делегати. Това могат да вършат единствено и само общинските и районни конференции на локалните структури при съблюдаване на Устава.

2. От всичките над 950 делегати на 50-ия Конгрес промени е направила Видинската партийна организация, където цялото управление напусна партията преди предходните парламентарни избори и напълно естествено конференцията на видинските социалисти е избрала нови делегати на тяхно място, които да ги съставляват на Конгреса.

3. Промени са създали конференциите на пловдивските социалисти, където преди близо година стартира цялостен цикъл доклади и избори в шестте региона на града. При цялостен цикъл доклади и избори се избират напълно нови органи, включително и нови делегати на Конгреса, което могат да създадат само и единствено локалните организации.

4. Избрани са и нови делегати още веднъж от локалните структури в единични случаи, като са регистрирани плануваните от Устава овакантяване на партията, трайна неспособност или гибел.

5. Има едно делегатско място, което ще остане празно, защото титулярът е изключен от партията. "

В умозаключение от управлението на Българска социалистическа партия акцентират, че от над 950 делегати на Конгреса, измененията, направени от локалните структури в състава му, са по-малко от 5% и всички те са направени в сходство с Устава на Българска социалистическа партия. Лъжите и спекулациите целят дискредитиране на Конгреса, което ние няма да допуснем, безапелационни са от партията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР