[Пресцентър на МВР] Тежко въоръжени командоси арестуваха тази седмица шефката

...
[Пресцентър на МВР] Тежко въоръжени командоси арестуваха тази седмица шефката
Коментари Харесай

По добре ли е танковете да дойдат?

[Пресцентър на МВР] Тежко въоръжени командоси арестуваха тази седмица шефката на басейнова дирекция в Пловдив - държавен чиновник от приблизително равнище, който е предопределение на Вътрешна македонска революционна организация. Министърът на екологията Емил Димитров обществено се възпротиви на показността и възкликна, че идващия път ще изпрати специфичните сили с танковете. Главният прокурор му отговори незабавно, че те надали работят. Между тези смешки, закачки и федербал има нещо, което е значимо.

При следствието на едно закононарушение се демонстрира съответна принуда. Ако се постанова. Извън политическия подтекст на този арест, тъй като има и подобен, става дума за зачестилите акции на прокуратурата и тяхната експонация в медиите. Защото към този случай ще би трябвало да прибавим и блокадата на една махала при специфична полицейска интервенция, чийто резултат е откриването на противозаконните 7 кубика дърва без щемпел, 4 литра ракия (това насериозно) и 7 кутии цигари без бандерол в битка с битовата престъпност и още други сходни акции. И не, това не са просто полицейски дейности, тъй като те са подредени от прокуратурата. Има и още сходни образци с огромни вложения на запас, с цел да се покаже твърдата ръка на новия основен прокурор.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики На първо четене това наподобява смешно, само че на второ е рисково. Скоро хората ще свикнат с акциите на прокуратурата, ще престанат да им обръщат внимание и доста бързо ще стартират да ги одобряваме като нещо обикновено - няма да ги виждат. Като жабата в топлата вода. Все отново мандатът на основния прокурор е 7 години.

Проблемът е, че последователно обвиняванията на прокуратурата се трансформират в присъди. Независимо дали това е по дизайн - обвиняването да заеме мястото на съда, или това става инцидентно, резултатът е налице. Това не е хубаво. Прокуратурата сама не може да върне цялото чувство за правдивост на хората, или най-малко не за дълго. Пропагандата с показните акции - апропо с дейната помощ на медиите, може да докара единствено до краткотрайна реплика на правораздаване.

" По-добре е танковете да дойдат " е имитация, която се приписва на тогавашният водач на БКП/БСП Петър Младенов. Тогава - през 90-те години на ХХ век, наследниците на комунистическата партия се пробваха да построят реплика на народна власт. В някои връзки май им се получи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР