Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман стана министър-председател на

...
Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман стана министър-председател на
Коментари Харесай

Мохамед бин Салман е новият премиер на Саудитска Арабия

Престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман стана министър-председател на кралството.

Това се споделя в саудитски кралски декрет от вторник, заяви държавната осведомителна организация SPA.

Саудитският крал Салман подреди промени в кабинета, като синът на краля Халид бин Салман, някогашният заместник-министър на защитата, стана новият министър на защитата.
 Годеницата на Кашоги съди Мохамед бил Салман в Съединени американски щати
Годеницата на Кашоги съди Мохамед бил Салман в Съединени американски щати

Те съдят Салман и десетки топ представители на саудитското държавно управление.

Промяната в кабинета докара и до назначението на Юсеф бин Абдула бин Мохамед ал Бунян за министър на образованието.

Министрите, които резервират позициите си непроменени, са принц Абдулазиз бин Салман като министър на енергетиката, принц Фейсал бин Фархан като министър на външните работи, Халид бин Абдулазиз ал-Фалих като министър на вложенията, принц Абдулазиз бин Сауд бин Найеф бин Абдулазиз като министър на вътрешните работи, Мохамед бин Абдула ал-Джадан като министър на финансите.

Също по този начин резервират своите министерски трофеи принц Абдула бин Бандар бин Абдулазиз като министър на Националната армия, Уалид ал Самаани като министър на правораздаването, Абдулатиф бин Абдулазиз Ал ал-Шейх като министър по ислямските въпроси, принц Бадр бин Абдула бин Фархан като министър на Култура, принц Абдулазиз бин Турки ал-Фейсал като министър на спорта, Тауфик бин Фаузан ал-Рабия като министър на хадж и умра, Маджид бин Абдула Ал-Касаби като министър на търговията.

Освен това Бандар бин Ибрахим ал-Хорайеф като министър на индустрията и минералните запаси, Ахмед ал-Хатиб като министър на туризма, Фейсал бин Фадхил Алибрахим като министър на стопанската система и планирането и Фахд бин Абдулрахман ал-Джаладжел като министър на опазването на здравето.
 Шефът на Пентагона увери Мохамед бин Салман: Съединени американски щати са ангажирани със отбраната на Саудитска Арабия
Шефът на Пентагона увери Мохамед бин Салман: Съединени американски щати са ангажирани със отбраната на Саудитска Арабия

Лойд Остин беседва със саудитския престолонаследник

Припомняме, че името на Мохамед бин Салман бе забъркано в убийството на дисидента Джамал Кашоги. Саудитският принц пое отговорност за убийството от името на саудитското държавно управление, само че отхвърли да е взел участие персонално в планирането на убийството.

През март турски прокурор приключи дългогодишния неприсъствен правосъден развой против убийците на Кашоги - ход, който се разглеждаше като част от опитите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да усъвършенства връзките си с принц Мохамед.

Разсекретен отчет на американското разузнаване през 2021 година, малко откакто президентът Джо Байдън влезе в Белия дом, заключи, че принц Мохамед евентуално е наредил убийството на Кашоги.

Съединени американски щати бяха под напън да наложат наказания. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР