Престъпният свят действа организирано. Бандите прилагат насилие, перат пари с

...
Престъпният свят действа организирано. Бандите прилагат насилие, перат пари с
Коментари Харесай

Престъпни групировки от България владеят нощния живот в Берлин

 Престъпният свят работи проведено. Бандите ползват принуждение, перат пари с незаконен бизнес и вършат опити да подкупват даже държавни чиновници. Анонимността на огромните немски градове и положителната транспортна инфраструктура вършат градове като Берлин изключително привлекателни за подземния свят, написа " Берлинер Курир “.

Полицията в Берлин, Федералната полиция, Федералната престъпна работа и митниците са завели през предходната година общо 59 следствия против разнообразни незаконни групировки. От тестваните общо 462 души, обвинени в престъпни действия и съучастничество в проведена престъпност, повече от половината са чужденци (289), показва и " Берлинер цайтунг ". Най-многочислени измежду тях са българите (45), следвани от турците (42) и жителите на Руската федерация, като в тази ситуация става дума най-вече за чеченци. " Берлинер Цайтунг “ написа, че таман те са фамозни с това, че правят доста тежки закононарушения, свързани с принуждение.

Следствените органи установяват, че през последните години в света на проведената престъпност има същинско " разделяне на труда ". Бандите са " профилирани " в разнообразни сфери на активност - от пране на пари, грабежи и контрабанда с опиати до проституция и търговия с хора.

Престъпните групировки от Армения, Литва, Полша и Сърбия се занимават да вземем за пример основно с обири и закононарушения против собствеността. Контрабандата и търговията със артикули и опиати е в ръцете на бандите от Германия, Македония, Сърбия, Турция и Руската федерация. С търговия на хора, проституция и сводничество се занимават най-много незаконни групи от България, Германия и Румъния, пишат медиите.

" Билд онлайн " показва, че до момента в който измежду обвинените за проведена престъпност най-вече са българите, то по повод броя на незаконните групировки най-многобройни са немските. През предходната година в Берлин са разследвани 18 незаконни групи, чиито членове са най-вече лица с немски паспорт - огромна част от тях са членове на незаконните арабски кланове.

В формалната статистика за Берлин няма данни за разследвани действия на италианската мафия, само че съгласно специалисти като Сандро Матиоли от сдружението " Мафия - не благодаря “, италианската мафия сигурно участва в подземния свят на Берлин. Матиоли твърди, че нейните членове се занимават най-вече с пране на пари, най-много посредством покупки на недвижими парцели.

Малко данни има и за престъпността на азиатските банди, които интензивно занимаваха полицията при започване на 1990-те. По това време виетнамската цигарена мафия действаше намерено и брутално. За разлика от арабските кланове или чеченците, които и до през днешния ден правят показни убийства и брутални актове на възмездие, множеството банди от света на проведената престъпност избират да работят без да подвигат доста звук.

" Те влагат в строителството и стопанската система и се пробват да оказват въздействие даже над държавната администрация ", споделя Михаел Бьол от Съюза на немските престъпни чиновници. През 2017 година са разследвани общо пет случая, в които нарушители са пробвали да оказват въздействие над политиката, медиите, правораздаването, държавната администрация или бизнеса. А през 2018 в Берлин към този момент са били регистрирани11 сходни следствия. Според депутата Марсел Луте, този факт демонстрира, че отровата на проведената престъпност прониква все по-дълбоко.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР