Престъпници ни предлагат пътуване във времето с тактика, която беше

...
Престъпници ни предлагат пътуване във времето с тактика, която беше
Коментари Харесай

Престъпници компрометират Google Search за доставянето на зловреден Windows Movie Maker

Престъпници ни оферират пътешестване във времето с тактичност, която беше известна в края на предишния век и началото на този, възползвайки се от уязвимост на отбраните на Гугъл Search. За това разбираме от словашката компания за интернет отбрана ESET.

Доста години минаха, откогато техника, като „ black SEO оптимизация “ докарваше сериозна облага на злоумишленици. Чрез умели тактики и слабостите на системата на Гугъл Search, години наред нарушители успяваха да слагат свои запаси, предлагащи злотворен програмен продукт в челото на резултатите от търсения. Така, невнимателни консуматори, търсещи известен програмен продукт се оказваха с инфектирани системи, мислейки си, че конфигурират законен програмен продукт или вместо да се впишат в акаунта си във Фейсбук.com, се вписваха да речем във Faceb0ok.com, оставяйки без регистрациите си в обществената мрежа. Това обаче остана главно в предишното, откакто Гугъл години наред прави усъвършенствания, целящи този вид измами да не се появяват към този момент. 2017 сме и този вид закононарушения към момента ги има.

Става дума за представянето на връзка към нелигитимен програмен продукт, сменена версия на Windows Movie Maker, артикул, който Microsoft от дълго време към този момент не поддържа. Хора, търсещи програмата в търсачката на Гугъл попадат на линк към уебсайт (windows-movie-maker.org), регистриран през далечната 2010 (и към момента активен). Въпросната връзка се появява (на първо място) в резултатите, доставяйки програмен продукт, който при апаратура наподобява тъкмо, като обичания на мнозина в предишното програмен продукт за редакция на видео. Какво е особеното? Веднъж конфигурирал програмата, потребителят вижда непрекъснато подканяне да закупи цялостната версия на продукта, защото това е пробна версия. ESET не оповестява дали, в случай че се заплати желаната сума за „ цялостната “ версия, потребителят получава функционален видео редактор, само че вглеждайки се в разбора на една от пробите, наподобява, че програмата не е просто мошеническа скица. Компанията е алармирала навреме Гугъл и Microsoft за случая.

ESET предава, че акцията на нарушителите е получила световно разпространяване и не един и двама са паднали жертва на измамата. И с изключение на в Гугъл, експертите са записали сполучлива SEO оптимизация и към Bing, само че наподобява Microsoft са реагирали навреме и са премахнали връзката към уеб страницата.

Помнете, че би трябвало да сваляте програмен продукт постоянно от уеб страницата на разработчика или от надеждно вместилище с добра известност. Ако сте станали жертва на горната машинация, сканирайте с антивирусен програмен продукт за съществуването на зловредна интензивност, проявявайте здравомислие и зоркост при киберпътешествията си и не забравяйте, че безвъзмезден обяд, няма.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР