Престъпленията, свързани с черни и цветни метали са намалели цели

...
Престъпленията, свързани с черни и цветни метали са намалели цели
Коментари Харесай

Българска асоциация по рециклиране: 5 пъти са намалели престъпленията, свързани с черни и цветни метали


Престъпленията, свързани с черни и цветни метали са намалели цели 5 пъти през последните пет години, стана ясно по време на кръглата маса „ Кръгова стопанска система – въвеждане в рециклиращия сектор”, проведена от Българска асоциация по преработване /БАР/.

Новината бе обявена от ръководителя на УС на БАР Борислав Малинов. В изявлението си той уточни, че с помощта на ограниченията, които Българска асоциация по преработване предложи в в този момент настоящия Закон за ръководство на отпадъците, се е стигнало до доста позитивни резултати за кръговата стопанска система и за страната. Сред тях са: унищожаване на площадките за скрап от жилищните райони; видеонаблюдение на площадките за изкупуване на отпадъци; банкови гаранции на компании и площадки; наказания за нарушителите от 15 до 100 хиляди лева; лишаване на разрешението при второ нарушаване.

„ Кръговата стопанска система има за цел да удължи виталния цикъл на продуктите. Практически това значи допустимо по-дълга приложимост на изделието, наново потребление, корекция и преработване на съществуващи материали и артикули. Когато един артикул доближи края на живота си, материалите, от които той е формиран, не престават да се употребяват още веднъж, само че по различен метод. Това се прави още веднъж и още веднъж, и по този начин се понижава до най-малко изхвърлянето на боклуци. По този метод се понижава по едно и също време изхвърлянето на боклуци, използването на първични материали и разхода на енергия”, сподели още ръководителят на УС на БАР Борислав Малинов.

Третата подред годишна конференция на БАР събра на едно място специалисти, компании от рециклиращия бранш, представители на Европейската комисия, Европейския парламент, Народното събрание, Министерството на околната вода и средите, организации и институции на европейско и национално равнище.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР