Престъпленията на комунистическия режим в България (от септември 1944 г.

...
Престъпленията на комунистическия режим в България (от септември 1944 г.
Коментари Харесай

Какво няма да научат децата ви за комунизма

Престъпленията на комунистическия режим в България (от септември 1944 година до ноември 1989 г.) влизат в образователната стратегия за 10 клас.

Децата ще учат какво е " Народен съд ", " трудововъзпитателни лагери " и " наказателен уред ". Учениците ще би трябвало да дават образци за " политически гнет " и нарушение на цивилен, политически и човешки права и свободи.

Прекрасно.

И разумно.

Комунистическият режим беше приет за незаконен от 38-то Народно заседание със закон още на 26 април 2000 година, обнародван в Държавен вестник, брой 37 от 5 май 2000 година

Днес у нас, напълно понятно, мъчно можеш да се разхождаш с тениска със свастика или с лика на Хитлер, без произлизащите от това последици, до момента в който всякакъв соц.``аутфит`` със сърп и чук, с петолъчка или с други Ленин се продават ``на ишлеме``, освен в подлеза на ЦУМ, под ``носа`` на президентството (и на няколко метра от православен храм - ``Св. Петка Самарджийска``), само че и директно до Синодалната палата.

И точно тук ``зейва`` голямата (и грозна) дупка…

Наследниците на нацистките главорези, навреме, след краха на Третия Райх и края на Втората международна война, са изтикани в периферията на обществото. Печатът на срама от закононарушенията и зверствата на техните предшественици ги следва неразделно и до през днешния ден и те са задължени да се отрекат от тях. Доколко това е откровено е напълно друга тематика, само че те имат достолепието да зачеркнат наследството на бащите си, в името на едно общество, от което желаят да са част.

Някои нацистки наследници, като дъщерите на Херман Гьоринг – Еда, и на Хайнрих Химлер – Гудрун, не го вършат и даже намерено обявяват обичта си към своите отци и почитта си към тяхното ``чисто`` дело.

Но по тази причина те в никакъв случай не биха могли да заемат висша държавническа работа, да въздействат по какъвто и да било метод на живота и ориста на своите съграждани или да подхващат каквато и да било изява в обществото. Те са ``изплюти`` в най-тъмното ъгълче на ``сосайъти``-то, тъй като развитите общества са направили лустрацията и са екзекутирали легитимността на сходни безсрамия в главите си.

Дори дъщерята на ``бащицата`` Сталин - Светлана Алилуева, която сатрапът е издигал на фундамент и единствена е съумяла да се ``наслади`` на цялата обич, на която може да е кадърен един анти-човек – до края на живота си отхвърляше методите на деяние и закононарушенията на ръководения от Генералисимуса режим.

А у нас?

Е, тук постоянно е по-различно. Наследници на комунистическите водачи и до през днешния ден се разхождат по всички медии, пускат нелепи шегички за лагерите на гибелта и гръмко ни учат и поучават по какъв начин да се приспособяваме към сложните условия на прехода и по какъв начин да превъзмогнем отрицателните последици от него. А също и по какъв начин да живеем в изискванията на народна власт.

Съчиненият и заченат с уродливото им ``ДНК`` преход. И режисираната с извратените им, сатрапски мозъци народна власт.

Това е все едно Адолф Айхман да е консултант на Бенямин Нетаняху…

Но това е комплексът на робските народи, ние постоянно обичаме да сме ``по-католици от папата``, даже в отрицателен проект.

Нашите ``партизански наследници``, закононарушенията на чиито предци към този момент ще се учат в учебно заведение, и сега седят на едни от най-топлите и комфортни държавни кресла, обладали са висшите етажи на родната политика, управляват медиите, бизнеса, културата, спорта...

Имаше една приказка, че комунизъм, където мине, трева не никне.

Изглежда, че и излекуването от бацила на комунизма също е невероятно.

Защото упорството (не, упоритостта!) и инатът са в природата на злото. И когато то, злото, се ``докопа`` до нещо – не пуска. Като лудо куче. Като ``светлий комунизъм``, който безспорно и потвърдено е най-голямото зло, най-зловещият опит в историята на човечеството.

Защото комунизмът с етикет на социализъм (а действително примитивен живковизъм) у нас, въпреки и юридически от примитивни човеци, постоянно се е целил и е покосявал с изключение на бита, душите и мозъците на хората.

Затова и подрастващите ще би трябвало първо да разсеят розовата мъгла в мозъците си - за ``спокойния и организиран живот`` през комунизма, ``насадена`` им от техните баби и дядовци и чак по-късно, ``на трезва глава``, да показват ``характеристики за едноличната власт на Тодор Живков``.

Чудесно! Ама нали тези деца, с изключение на да слушат чалга и треторазряден БГ-рап, понякога (поне някои от тях) четат вести и се интересуват какво се случва в тая страна. И току-виж се загледали в някое ``оборотно`` ТВ предаване и какво да видят – внуците на оня с ``характеристиките на едноличната власт`` - който стартира живота си като необразован пастир, а го приключи като необразован деспот - и до през днешния ден се разкарват по всевъзможни медии и хората им се радват.

Е, тогава учениците на кого да имат вяра - на учебниците или на личните си очи и уши?

Мисля, че сетивата въпреки всичко ще победят.

Пита се - какъв брой ли тъкмо време ще отнеме на прокуратурата във Федерална Република Германия да се самосезира, в случай че някой правоприемник на Хитлер или Химлер тръгне да изяснява по Дойче Веле и по РТЛ по какъв начин тея двамата със смешните мустачки в действителност не са чак толкоз неприятни и така нататък, и т.н….

Пита се и друго - ще учат ли десетокласниците за гаврата с паметта и историята ни?

За подмяната на исторически обстоятелства?

За пропагандата и комфортното пояснение на типичен текстове от българската литература?

За оковите върху знанието и мисленето посредством унищожаването на книги (спомняте ли си кладите на Гьобелс?!) и възбраната на избрани заглавия и даже създатели?

За смазването на Църквата, на духовността и културата на българина?

За смазването на човешкия му образ?

Ще учат ли това, че в съвсем всички държавни управления от 10 ноември 1989 година насам, съвсем няма такова, в което да не е имало някогашни сътрудници или сътрудници на Държавна сигурност?

Ще прочетат ли в учебниците по история, че комунистическата върхушка приготви плацдарма за мафията и окачи конци на пелените на новородената народна власт, с цел да може да я управлява и до момента, с цел да резервира парите и въздействието си?

Отговорът е кристално явен. И кристално негативен.

И въпреки всичко, това, което няма да научат децата ви за комунизма, зависи от вас. /offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР