Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков не коментира информацията,

...
Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков не коментира информацията,
Коментари Харесай

Песков препоръча да се попита Министерството на отбраната за използването на химически оръжия от Киев

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков не разяснява информацията, че украинските войски в неделя са употребявали химическо оръжие в Соледарско и Артьомовско направление, оповестяват съветски медии. Той предложи въпросите да се насочат към Министерството на защитата.

За потреблението на химическо оръжие от Киев по-рано заяви военнополитически специалист, консултант на изпълняващия длъжността глава на Донецката национална република (ДНР) Ян Гагин.

" За страдание, нямам такава информация. Мисля, че в случай че има данни, то посредством нашите военни те се оповестяват на висшия главнокомандващ. И тук, несъмнено, би било редно да се свържете с Министерството на защитата за подробни данни “, сподели още представителят на Кремъл в отговор на въпрос дали това е докладвано на президента и каква ще бъде реакцията на Москва на потреблението на сходни субстанции.

По-рано Гагин уточни, че самите украински подразделения не крият съществуването на неразрешени типове оръжия, като от време на време показват на видеозаписи задгранични газови гранати и хеликоптерни безпилотни летателни апарати за тяхното мятане. Той акцентира, че обстоятелствата за потребление от вражеската страна на оръжия, неразрешени от Женевската спогодба, би трябвало да бъдат документирани и предадени на Организация на обединените нации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР