Прессекретарят на Белия дом Кейли МакЕнани осъди насилието в Капитолия

...
Прессекретарят на Белия дом Кейли МакЕнани осъди насилието в Капитолия
Коментари Харесай

Белият дом увери, че работи по предаването на властта

Прессекретарят на Белия дом Кейли МакЕнани осъди насилието в Капитолия по време на брифинг, който беше и първият, откакто поддръжници на настоящия президент Доналд Тръмп нахлуха в постройката, където се удостоверяваше успеха на определения президент Джо Байдън.

"Американската администрация осъжда безредиците, станали във Вашингтон, и счита, че участниците в тях би трябвало понесат отговорност. Ние скърбим за мъртвите и ранените, молим се и мислим за тях ", сподели прессекретарят на американския президент.

От името на Белия дом МекЕнани изрази признателност към чиновниците на реда, участващи в ликвидирането на безредиците, само че отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси.

Пресаташето на Тръмп сподели още, че в Белия дом работят по предаването на властта на Джо Байдън.

Малко преди изказването на Белия дом председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси прикани президента Доналд Тръмп да бъде отхвърлен посредством 25-ата корекция или посредством импийчмънт, в случай че висшите чиновници на Тръмп откажат да спомагат.

За да бъде задействана 25-ата корекция, вицепрезидентът Майк Пенс и болшинството от членовете на държавното управление на Тръмп би трябвало да заявяват, че той е некадърен за извършва отговорностите си на президент, и да го отстранят. При подобен сюжет Пенс ще поеме функционалностите на президент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР