Пресъздаването на история, която е любима на милиони, носи сериозни

...
Пресъздаването на история, която е любима на милиони, носи сериозни
Коментари Харесай

The Rings of Power: подигравка с творчеството на Толкин или епопея, която ще ви остави без дъх

Пресъздаването на история, която е обичана на милиони, носи съществени опасности да разочарова, както историята е доказвала нееднократно.

Затова има няколко неща, които всеки, протегнал ръка към реликва като творчеството на Толкин, би трябвало да предприеме: да вложи задоволително пари, да подбере добър кастинг и да не прави взаимни отстъпки.

Безспорно новият сериал за Средната Земя, " The Rings of Power ", е постигнал първото: единствено първият сезон коства 465 млн. $. За толкоз пари какво може да се обърка, нали по този начин?

Ако разгледаме мненията за сериала дни откакто първите два епизода се появиха в Amazon Studios обаче, има какво.

Заглавието на ревюто на BBC е " The Rings of Power: образно зашеметяваща епопея с дефекти ". Киножурналистът Стивън Кели написа, че героите в първите два епизода са шаблонизирани и архетипни, както и че бъдещето на " Rings of Power " ще дефинира бъдещето на Amazon. А поради високите упования на почитателите поради голямата инвестиция на Джеф Безос, нещата не се обрисуват положително.

В The Guardian обръщат изключително внимание на определените артисти. Естествено, огромното етническо многообразие още в филмовите откъси на сериала повдигна тематиките за расизма и политическата уместност, само че в този момент, когато феновете имаха опцията да се потопят в света на Средната Земя през погледа на Маккей и Пейн, мненията се издигат на ново ниво.

Авторите пишат, че макар че Толкин самичък разделя своя свят на раси, напънът за расово и етническо многообразие в сериала води до неуместни обстановки, в които фенът е изваден от атмосферата на романите и пренебрегнат жестоко в странните условности на актуалния свят.

" Далеч от така наречен културни войни, би трябвало да кажем, че релативно безизвестното дуо Патрик Маккей и Джей Ди Пейн основава свят, който не е достоверен по отношение на света на Толкин ", споделя доктор Марк Атертън, преподавател по средновековна британска литература в Оксфорд.

В обществените мрежи могат да се прочетат редица коментар на " diehard " Толкин фенове, че работата на двамата определени от Amazon Studios шоурънъри, е " насмешка с творчеството на Толкин ".

" Далеч от яростта на обществените мрежи, реакцията на почитателите е нюансирана ", написа за Guardian Шон Гънър, ръководител на Оксфордското общество на Толкин. След плануваното гледане на първите две серии, сериозните великобритански почитатели са провели много развълнуван спор.

" Мисля, че е почтено да кажем, че има разбъркан реакции от страна на членовете ни ", споделя Гънър и прибавя, че до момента в който някои са нарекли сериала необикновен, незабравим и супер хубав, други не са били толкоз уверени в качествата му.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР