Преразглеждането на директивата за командированите работници ще увеличи доходите на

...
Преразглеждането на директивата за командированите работници ще увеличи доходите на
Коментари Харесай

КНСБ подкрепя преразглеждането на директивата за командировани работници

Преразглеждането на директивата за командированите служащи ще усили приходите на доста европейци, в това число и на българските жители , които работят зад граница, гласи мнение на КНСБ във връзка последната седма тристранна среща на Съвета на министрите по труда на страните-членки на Европейски Съюз, където се реализира политическо съглашение по отношение на преразглеждането на документа .

Промените са с позитивен знак, тъй като уреждат правилото на равното заплащане, несъмнено в приемащата държава-членка , както и спазването на всички групови трудови контракти, в това число общоприложимите такива, които постоянно се случват на равнище отрасъл, както и наложителното възобновяване на пътни, при положение на неистинско командироване, разяснява КНСБ.

 БСК срещу прибързани договорености за
БСК срещу прибързани договорености за " обществения дъмпинг " в Европейски Съюз

Неоправдан риск за в допълнение поощряване на емиграцията на квалифицирана работна мощ

КНСБ добавя, че постоянно е упорствала командированите служащи в границите на даване на услуги да имат обезпечени следните права в директивата: равно заплащане на командирования служащ за идентичен труд с сътрудника му в страната-домакин; ценене на общоприложимите групови трудови контракти в страната-домакин; рационален период за командироване, след който разпоредбите на приемащата страна следва да се ползват напълно за командирования работник; въвеждане на съответстваща с Директивата правна уредба;

От друга страна КНСБ и Европейската конфедерация на профсъюзите намират изключването на пътния превоз от новата инструкция до приемането на особено законодателство за минус . Някои достижения, като да вземем за пример наложителното погашение на добавки, да вземем за пример дневни, биха разграничили водачите в автомобилния превоз от останалите командировани служащи.

КНСБ регистрира политическия консенсус към директивата като триумф на двегодишните си старания, дружно с ЕКП за смяна на нормативната уредба към заслужено възнаграждение на служащите зад граница.

 В Европейски Съюз се схванаха за нови трудови правила, предотвратяващи
В Европейски Съюз се схванаха за нови трудови правила, предотвратяващи " обществения дъмпинг "

Макрон е удовлетворен

" Най-накрая командированите служащи могат да имат гаранция за равно възнаграждение и по-добра отбрана ", разяснява Лука Визентини, общоприет секретар на ЕКП.

Предстоящата стъпка пред българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е да получи мандат от КОРЕПЕР, с цел да продължат договарянията . След като бъде получен този мандат, ще продължат и други механически и правни дейности, с цел да се завърши текстът, който ще би трябвало да бъде доказан от Европейския парламент през май-юни 2018 година

КНСБ приканва българските евродепутати и нашето държавно управление да одобрят съглашението за промени в Директивата за командированите служащи от началото на месец март 2018г., с което се обезпечава цялостно равно възнаграждение и отбрана на командированите работниц и в Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР