Препотвърдихме поканата и получихме уверението, че август месец президентът Макрон

...
Препотвърдихме поканата и получихме уверението, че август месец президентът Макрон
Коментари Харесай

Борисов: Макрон идва в България през август

Препотвърдихме поканата и получихме уверението, че август месец президентът Макрон ще посети България, да види по какъв начин охраняваме границите на Шенгенското пространство. Това сподели министър председателят Бойко Борисов след края на срещата си с френския държавен глава Еманюел Макрон, която се организира в Елисейския замък. Борисов е четвъртият европейски политик, който се среща с новоизбрания президент на Франция. В българската делегация са и вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов. „ Считам, че направихме един добър диалог по съществени тематики в Европейски Съюз, свързани с нашето председателство. Усилията, които България поставя за влизане в чакалнята на еврозоната, подсигурява Европа не на две скорости и влизането на България в Шенген”, сподели още Борисов.

„ Убеден съм, че президентът ще има триумф и на парламентарните”, добави той.

„ Мисля, че с новия президент изградихме едно положително начало и съм уверен, че благодарение на Франция това е един доста добър старт. И както всички в Европа, се надяваме в негово лице да теглим Европа напред – мощна, единна и да не забравяме периферията. Ние сме външна страна, само че сме доста значими за сигурността, отбраната и охраната”, сподели още българският министър председател.

Очаква се по-късно Борисов да отлети за Германия, където ще се срещне с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер и с федералния канцлер Ангела Меркел. Акценти в диалозите ще бъдат двустранните връзки и съдействието в границите на Европейския съюз.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР