Препоръчваме на родителите да ваксинират децата си срещу варицела, тъй

...
Препоръчваме на родителите да ваксинират децата си срещу варицела, тъй
Коментари Харесай

Личен лекар: Варицелата може да протече тежко, родителите да ваксинират децата си

„ Препоръчваме на родителите да имунизират децата си против варицела, защото болестта не би трябвало да се подценява и може да протече тежко. “

Това съобщи общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова пред „ NOVA “. Тя добави, че доста постоянно майки я питат дали могат да сложат ваксина на детето си, в случай че то към този момент е било в контакт със болестта. По думите ѝ това може да стане до пет дни и тогава резултатът от нея също ще бъде доста добър, а детето или няма да се разболее , или ще развие единствено леки признаци.

Д-р Николова изрично съобщи, че умишленото събиране на инфектирани деца на едно място за да изкарат заболяването е безусловно неправилно. Според нея доста родители подценяват болестта , защото при тяхното дете то е протекло леко и не осъзнават, че може да има тежки последствия за другите .

„ Варицелата е заболяване, което се предизвиква от вирус. Тези болести не се лекуват с антибиотици, а с противовирусни лекарства. С антибиотик се третира скарлатина, само че тя е друг вид заболяване от вирусите “ , посочи доктор Николова.

Тя добави, че работата на персоналните лекари е доста стресираща, тъй като те са хората, които за малко време би трябвало да разпознаят признаците и да слагат вярната диагноза за лекуване

Проблемът идва от това, че в доста случаи болесттите протичат със сходна симптоматика , изключително в първите часове след заразяването. Така да вземем за пример водещ симптом за различаване на скарлатинта е смяната в цвета на езика , само че той се проявявал след по-дълго време и заради тази причина първоначално заболяването може да бъде сбъркана с грип .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР