Преподавател по класическа философия и неговият брат-близнак наркодилър. И двамата

...
Преподавател по класическа философия и неговият брат-близнак наркодилър. И двамата
Коментари Харесай

От So Independent: Стръкчета трева / Leaves of Grass

Преподавател по класическа философия и неговият брат-близнак наркодилър. И двамата изиграни от Едуард Нортън. Майка им е Сюзън Сарандън.

Моментално си избрах този филм от ретроспективата на So Independent, без да имам ни най-малка визия какво следва нататък – това встъпление беше премного. Оказа се тъкмо каквото чаках – тотално неуместен и извънредно комичен филм, в който нито лекциите за Сократ, нито убийствата с арбалет наподобяват не на място. При това и двете някак си провокират смях.Поредицата от безумни събития стартира, когато преподавателят по класическа философия Бил Кинкейд получава известие от къщи, че брат му Брейди е убит с арбалет. Бил се прибира вкъщи си след 12 години неявяване, с цел да откри, че нищо не се е трансформирало – брат му е все по този начин интелигентен и вманиачен, впрегнал целия си гений в развъждането на най-хубавата марихуана на земята по теоретичен способ, а майка му скандализира старческия дом, като продължава да пуши трева. Наоколо обикалят необичайно говорещи и изглеждащи човеци от Оклахома с наднормено тегло и безподобен акцент. От висотата на своето класическо обучение и шити по поръчка небесносини ризи Бил се оказва обаян и все по този начин предразположен на очарованието на родния дом.

Едуард Нортън е толкоз друг в ролята на двамата близнаци, че нито за момент не наподобява, че това е един и същи човек. Сюзън Сарандън си е просто себе си, прелестна както постоянно. Атмосферата на кино лентата е неподражаема и въобще си коства гледането до последната минута. Ако някой като мен го е изпуснал на предходните фестивали, да си го означи!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР