Преподавател избяга от пореден локдаун заради COVID-19 на остров, но

...
Преподавател избяга от пореден локдаун заради COVID-19 на остров, но
Коментари Харесай

Преподавател по обществено здраве избяга от COVID на остров, но и там го застигна карантина -

Преподавател избяга от следващ локдаун поради COVID-19 на остров, само че и там го застигна карантина.

Американецът Браян Хол от филиала на Университета на Ню Йорк в Шанхай се опитал да избегне локдаун през юни, като отишъл в известния измежду туристите остров Хайнан. Лекторът - преподаващ не друго, а публично здраве - можел да води занятията си отдалечено оттова. Избрал си острова, тъй като карантината там е 10-дневна. Сега обаче Хол не може да напусне град Саня, основният туристически център на Хайнан, тъй като хотелът, в който е отседнал, е подложен под карантина и на гостите е неразрешено да излизат от стаите си, споделя Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Хайнан е един от китайските райони, в които заболеваемостта от коронавирус беше на релативно ниски равнища повече от 2 година, само че в този момент там се борят с нови огнища на болестта.

" Емоциите ми варират от цялостно отказване и обезвереност, до гняв, горест и в последна сметка до безизходност “, споделя Хол пред Ройтерс.

Подобно на милионите поданици на Шанхай, той трябвало да се подложи на двумесечен локдаун по-рано тази година.

Преживяното в Шанхай го предиздвикало да избяга в Саня, където по думите му спазването на рестриктивните мерки за излизане не се спазвало изключително прецизно.

Миналата година в Хайнан бяха регистрирани единствено два локални случая на Коронавирус, само че този месец броят им надвишава 1800 случаи на болест, предадена на локална почва. Въпреки че по отношение на международните стандарти рестриктивните мерки в Хайнан са относително леки, локалните управляващи са сложили милиони хора в локдаун, предават китайски медии. Това е част от политиката на Китай за „ нулев Коронавирус “, която има за цел да унищожи огнищата на болестта на колкото се може по-ранен стадий. На локалните поданици е разрешено да напущат домовете си единствено по значими аргументи като проби за Коронавирус, пазаруване на храна и отиване на работа, която изисква наличие на място. По данни на локални медии към 178 хиляди туристи в провинция Хайнан не могат да изоставен острова, 57 хиляди от които са в град Саня.

Сега Хол е затворен в стаята си и разчита на чиновниците на хотела да му обезпечават храна и вода.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР