Преобладаващото становище на Националния съвет на ВМРО от събота е

...
Преобладаващото становище на Националния съвет на ВМРО от събота е
Коментари Харесай

Мнозинството във ВМРО иска самостоятелно явяване на изборите въпреки преговорите с НФСБ

Преобладаващото мнение на Националния съвет на Вътрешна македонска революционна организация от събота е за независимо явяване на идните парламентарни избори, както беше и на евроизборите през 2019 година и на локалните избори през същата година. Това сподели пред публицисти водачът на Вътрешна македонска революционна организация, вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Всеки добре учтив човек знае, че решение на съд няма смисъл да се разяснява, сподели Каракачанов, запитан за решението на Върховен административен съд, че " Атака " остава част от обединението " Обединени патриоти ". Макар че такава коалиция няма - в случай че помните още юли 2019 година " Атака ", поради държанието, което имаха и в Народното събрание, и по отношение на съдружните си сътрудници, бяха изключени от обединението. Това правосъдно решение по никакъв метод не може да ни задължи още веднъж да търсим съдействие с тези хора, разяснява Красимир Каракачанов.

С НФСБ и през вчерашния ден разговаряхме, имаме доста естествени контакти, връзки. Разговорите с тях не са завършили. Единствените, с които водим диалози, са НФСБ. Към момента имаме получена публично поддръжка и от няколко политически партии и цивилен сдружения, които ще поддържат нашата акция за парламентарните избори, само че това като му пристигна времето. Кампанията към момента не е почнала, няма смисъл да го приказваме, съобщи Красимир Каракачанов.

На процедура с ГЕРБ съществени диалози по тематиката не сме водили, сподели Каракачанов за вероятно взаимно явяване на парламентарния избор. Това, за което разговаряхме преди към десетина дни, беше, че ще забележим какво демонстрира социологията и тогава ще разясняваме, изясни той, сподели Красимир Каракачанов.

Очаквайте детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР