Пренебрегването на очевидните факти в случая с Виктория Маринова издава

...
Пренебрегването на очевидните факти в случая с Виктория Маринова издава
Коментари Харесай

Харалан Александров: Живеем в постфактологичен свят

Пренебрегването на очевидните обстоятелства в тази ситуация с Виктория Маринова издава тоталитарно положение на духа, твърди общественият антрополог
За реакцията на нещастието в Русе имам две пояснения. Едното е, че е просто нелепост. Не можеш да различиш поръчково ликвидиране от психопатна офанзива против личността.

Това съобщи в студиото на „ Панорама “ по Българска национална телевизия общественият антрополог Харалан Александров.

Ако е по този начин, хората, които внушаваха, че това е поръчково ликвидиране, се самоизключват от групата на интелигентните хора.

Второто, което е по-тежката диагноза, е че става дума за безскрупулна операция на възприятията на хората. Което, в случай че е правилно, значи че тези, които го направиха се самоизключват от групата на почтените хора.

Според него в тази ситуация няма печеливша позиция за тях, а Европа в реакцията на Европа се следило колониално държание – да поучават и назидават с нахокване и порицание. На този декор реакцията на Борисов е била печеливша.

Не вярваш на институциите и по тази причина вярваш на маргинали, това е сектантската просвета на обществените медии, която за жал обгръща огромна част от хората, твърди още Александров.

„ Това е свят на постистина, в която пристрастеността ти и предварителната ти увереност и религия са по-важни от обстоятелствата. Ние живеем в постфактологичен свят. “

Пренебрегването на очевидните обстоятелства, недоверието даже в ДНК експертизите и настояването на външни проверяващи е тежък декаданс и тоталитарно положение на духа, споделя още общественият антрополог.

„ Да откажеш да приемаш обстоятелствата, да се вслушаш в тях и да използваш разсъдъка си, с цел да провериш действителността е нещо, известно като тоталитарно положение на мозъка. Голямата драма сега е, че тоталитаризмът не е концентриран на едно място. Той няма едно Министерство на пропагандата, а всеки си има свое посредством своя профил “, кказа още Харалан Александров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР