Преминаването по основните магистрали в Сърбия от години се заплаща.

...
Преминаването по основните магистрали в Сърбия от години се заплаща.
Коментари Харесай

Сърбия вдига пътните такси от 1 януари

Преминаването по главните автомагистрали в Сърбия от години се заплаща. Като от 1 януари тол таксите ще се покачат, оповестяват локални медии. 

Решението е утвърдено от Народното събрание, сподели изпълняващият длъжността шеф на пътната организация Зоран Дробняк, представен от организация Kurir.

По този метод, след нарастването, таксата за 237-километровия сектор от автомагистрала от Белград до Ниш, третият по величина град в страната, ще се усили до 1090 динара (18.21 лева) от 1000 динара (16.71 лева), съгласно калкулатора на таксите на уеб страницата на организацията.
 От следващата година цената на винетките ще бъде понижена, а тол таксите ще се усилят
От следващата година цената на винетките ще бъде понижена, а тол таксите ще се усилят

Колко ще доближат приходите от пътни такси?

За пътния сектор Белград-Шид таксата сега е 420 динара (7.02 лева), а ще бъде 457 динара (7.64 лева). За сектора Белград-Суботица пътната такса в този момент е 640 динара (10.69 лева), а след нарастването на цената ще бъде 697 динара (11.65 лева). Отсечката от пътя Белград-Ниш, таксата е 890 динара (14.87 лева), а от 1 януари водачите ще заплащат 970 динара (16.21 лева).

Ще бъдат преразгледани и отстъпките за заплащания посредством платформата за електронно събиране на пътни такси (ETC) - това е модерен модел за безконтактно заплащане на пътни такси благодарение на ETC устройства. За заплащания от 20 000 до 50 000 динара (334.16 - 835.41 лева) отстъпката ще бъде 4%, за заплащания от 50 000 до 100 000 динара (835.41 - 1670.82 лева) ще бъде 6%, а за заплащания над 100 000 динара (1670.82 лева) ще бъде 8%.

Тол таксите за шофиране на в Сърбия се заплащат на изходната станция за таксуване на автомагистралата. Приемат се пари в брой в динари и евро, както и разплащателни карти. Другият вид за заплащане е благодарение на устройство ETC (електронна система за таксуване), с която можете да правите заплащания на пътни такси, без да спирате на пунктовете за заплащане на пътни такси. Предлагат се абонаментни билети за коли с национални регистрационни табели за постоянни гости.
 320 милиона лв.: Как тол системата в България внезапно нарастна двойно
320 милиона лв.: Как тол системата в България внезапно нарастна двойно

Тя трябвало да се " реконфигурира " и да се образоват чиновници единствено 10 месеца след стартирането ѝ

Таксите се събират освен от водачите на леки коли и камиони, само че и от мотоциклети. При пресмятане на таксата, брой оси, обща височина, тежест и дължина на правата се вземат под внимание, написа порталът Тruckpoint.

Как се заплаща тол такса с устройство ETC?

Предварително плащане 

Устройства в предплатената система е налично както за физически, по този начин и за юридически лица. Такъв метод на електронно събиране на пътни такси допуска предплатено заплащане на средства. Бopдoвитe ycтpoйcтвa ce cвъpзвaт ĸъм ĸoнĸpeтeн пpoфил, ĸoйтo мoжe дa бъдe пpeзapeдeн чpeз пapи в бpoй, нa ĸaca или бaнĸoвa ĸapтa.
 Северна България е пленник на новата тол система
Северна България е пленник на новата тол система

Анализ на ИПИ

Последващо заплащане

За режим на следващо заплащане, е належащо да подпишете контракт с оторизиран дистрибутор на устройства, като за България е добре да предвидите, че " Пътища Сърбия " не издава такива на регистрирани юридически лица отвън Република Сърбия.

Важно е да отбележим, че уcтpoйcтвaтa нe мoгaт дa ce пpexвъpлят мeждy paзлични пpeвoзни cpeдcтвa.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР