Преминахме през тежка година. Това заяви доктор Гергана Николова, която

...
Преминахме през тежка година. Това заяви доктор Гергана Николова, която
Коментари Харесай

Да бъдем един за всички, всички за един, зове медик в Деня на здравето

Преминахме през тежка година. Това съобщи лекар Гергана Николова, която бе измежду отличените през днешния ден медици от президента по случай Деня на здравето.

Няма човек, който е облякъл бялата престилка, да не заслужава самопризнание в този ден, по думите й. Могат да се открият доста кревати, могат да се основат и закупят доста апаратури, само че го няма човешкият фактор,усещаме дефицита на медицински фрагменти, на лекари, сестри, на санитари, рехабилитатори, акцентира лекар Николова.

Всеки един човек е скъп в системата с труда, със саможертвата, с готовността, с всичко, което прави за болните, страдащите, за хората, които имат потребност от поддръжка, разяснява още тя.

Най-ценният й урок в тежката година на пандемия е, че всички би трябвало да се поддържаме. Трябва да бъдем един за всички, всички за един , уверена е Гергана Николова. Когато сме обединени, тогава можем да се оправим с всичко, увери тя.

С почетния знак на президента през днешния ден бяха наградени с изключение на доктор Гергана Николова - фамилен доктор с над 30-годишен опит, отличена през 2018 година като Семеен доктор на годината от Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България, по този начин и доктор Костадин Сотиров - един от учредителите на Сдружението на общопрактикуващите лекари - Пловдив, и негов ръководител от 2017 година, интензивно работещ за електронизация в здравеопазването; доктор Георги Миндов - ръководител на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари и заместник-председател на Столичната лекарска гилдия на Българския лекарски съюз; доктор Румен Алексов - ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Кюстендил; доцент Диана Димитрова - шеф на филиала на Медицински университет-Варна във Велико Търново, където се образоват акушерки; Благовеста Костова - една от основателките на Алианса на българските акушерки и първата българска акушерка-делегат към Консултативния съвет на Световната акушерска конфедерация и представител на България в годишните срещи на Европейската акушерска асоциация; Галя Добрикова - акушерка с 22-годишен опит в УМБАЛ " Канев " в Русе, деен участник в организацията на следдипломното образование за акушерки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР