Премиерно в българския радиоефир звучат откъси от новия албум Jazz

...
Премиерно в българския радиоефир звучат откъси от новия албум Jazz
Коментари Харесай

Jazz Inspired - новият албум на Ars Nova Lux

Премиерно в българския радиоефир звучат фрагменти от новия албум Jazz Inspired ( " Вдъхновено от джаза " ) на отбор Ars Nova Lux - броени дни преди формалното му показване с концерт в Люксембург, където са основани музикантите. 
В основата на този състав е флейтистката Мария Митева - възпитаничка на Музикалното учебно заведение в Стара Загора. През 90-те години тя продължава образованието си в Университета за музика и театрални изкуства във Виена. В Австрия стартира кариерата й на професионален музикант и възпитател, само че от есента на 2009 година българката живее и работи в Люксембург, където основава Ars Nova Lux - отбор с променлива геометрия на състава и необикновени комбинации от музикални принадлежности:   флейта, кларинет, перкусия, китара, пиано и разнообразни посетители, съгласно условията на партитурите. 
 Музикантите в ансамбъла са: Мария Митева - флейта, Кае Шираки - пиано, Люк Хемър - вибрафон/перкусия, Оливие Дартевел - кларинет, Йосип Драгнич - китара. Гости в албума са Том Хек - бас китара, Борис Динев - барабани. Използван е и запис на национална ария, изпълнена от Мария Парашкевова. 
Ars Nova Lux предлага огромно многообразие от стилове - от класика до пробна музика, с изменчив състав от 2 до 5 инструмента. Напоследък се специализира основно в актуалната музика с фокус върху люксембургските създатели. 
Повече детайлности за това и за пиесите в новия албум описа основателката на ансамбъла Мария Митева в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ". Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР