Премиерите на Република Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис

...
Премиерите на Република Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис
Коментари Харесай

Заев и Ципрас с номинация за Нобелова награда за мир

Премиерите на Република Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас бяха препоръчани за Нобелова премия за мир за 2019 година за контракта от Преспа, с който се взема решение датиращия от две десетилетия спор за името.
Номинирането на Заев и Ципрас беше оповестено от носителката на Нобелова премия за мир за 2015 година – Уидед Бишмауи, в Скопие, осведоми bTV. " Номинацията не е единствено за Зоран Заев и Алексис Ципрас персонално, а и за всички жители. Това е модел за разговор и триумф. Аз мощно имам вяра, че Македония, или дано кажа Северна Македония, и Гърция ще получат Нобеловата премия и ще потвърдят на света, че всичко може да бъде решено посредством съглашение. Веднъж щом съглашението бъде утвърдено, то ще изпрати мощно обръщение, че разговорът е вероятен ", посочи Бишмауи.
Нобелова премия за мир тази година получиха двама деятели, посветили живота си на жертвите на войната и насилието. Това са гинекологът от Конго - Дени Муквеге, и Надя Мурад, дипломат на благосклонност на Организация на обединените нации, която оцеля след полово иго в плен на „ Ислямска държава”. Наградата беше връчена на 10 декември в Осло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР