Премиерите на България и Северна Македония Кирил Петков и Димитър

...
Премиерите на България и Северна Македония Кирил Петков и Димитър
Коментари Харесай

Северна Македония обеща да не иска наши територии

Премиерите на България и Северна Македония Кирил Петков и Димитър Ковачевски дадоха обща конференция пред медиите след срещата си през днешния ден.

По време на събитието Ковачевски съобщи, че няма да има посягане върху териториалния интегритет на България поради името " Северна Македония ". По думите му България е приела да използва късото име на съседката си " Северна Македония " без думата " Република " първоначално.

Двамата министър председатели са обрисували главните цели пред двете страни с небосвод интервала 2022 - 2029 г. 

" Създаването на условия за бърз прогрес в евроинтеграцията е един от най-важните цели на новия министър председател на РСМ ", заяви Ковачевски. " България първа ни призна преди 30 години, в извънредно комплицирани политически условия. 30 години по-късно, ние отваряме нов стадий в нашите връзки ", сподели още министър председателят на той.
Кирил Петков пред МИА: Да запретваме ръкави и да започваме да работим дружно
С градивен разговор можем да вървим напред, тъй като за мен добросъседството е от голяма значимост и за България, и за районен съд Македония, и...
Прочети повече
Българският му сътрудник Кирил Петков съобщи, че двамата са имали доста добър и другарски диалог. " Искам да поздравя и министрите на превоза от двете държавни управления. Самолетната линия София-Скопие ще бъде действителност. До 30 дни ще имаме точните специфики, а до 60 дни тази линия ще бъде работеща ”, съобщи Петков. 

Той заяви, че идната среща сред представители на двете страни ще се състои на 25 януари. 

" Всяка седмица оттук насетне една от групите ще се среща с ясни цели, с цел да покажем, че добросъседството има на практика измерения ”, сподели Петков.

Очаквайте детайлности!

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР