Премиерите на България, Гърция и Северна Македония Бойко Борисов, Кириакос

...
Премиерите на България, Гърция и Северна Македония Бойко Борисов, Кириакос
Коментари Харесай

Борисов, Мицотакис и Заев на тристранна среща в Солун

Премиерите на България, Гърция и Северна Македония Бойко Борисов, Кириакос Мицотакис и Зоран Заев ще проведат тристранна среща в четвъртък в коридорите на Солунската среща на върха 2019, бизнес мероприятие, проведено от Индустриалната федерация на Гърция, написа електронното издание на вестник Kathimerini.

Първата среща на Мицотакис със Заев беше на 24 септември в Ню Йорк, в коридорите на среща на Организация на обединените нации.

Очаква се двамата да обсъдят съглашението за името от Преспа, подписано с предходното държавно управление на Гърция, както и договарянията за присъединение на Северна Македония към Европейския съюз.

Срещата им се чака в 18.30 ч. и ще бъде последвана от диалози с Борисов в 19.30 ч. в хотел Hyatt Regency. Мицотакис ще участва на конференция за представянето на новата комерсиална марка за македонски артикули в хотела в 15.30 ч. и бъдете водещ оратор на вечерята на върха в 20.30 ч.

От своя страна външният министър Никос Дендиас ще бъде в Белград в четвъртък за среща със сръбския си сътрудник Ивица Дачич, както и със сръбския президент Александър Вучич и гръцки предприемачи, дейни в Сърбия.

Очаква се Дендиас да взе участие в полемика за европейските вероятности на страните от Западните Балкани и подготовката за идния гръцко-сръбски съвет за съдействие на високо ниво, който ще се състои под управлението на Мицотакис, се споделя в известие на външното министерство.

Гръцките и сръбските външни министри ще създадат взаимни изказвания пред пресата към 13.30. в четвъртък (атинско време). След това Дендиас ще се срещне със сръбския президент, преди да постави венец пред статуята на гръцкия революционен воин Ригас Ферайос при кулата Небойша в Белград, където той е погубен по времето на Османската империя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР