Премиерата на стихосбирката 67 сутрини на Недялко Йорданов ще събере

...
Премиерата на стихосбирката 67 сутрини на Недялко Йорданов ще събере
Коментари Харесай

67 поетични сутрини представя Недялко Йорданов в Националната библиотека тази вечер

 Входът е свободен Премиерата на стихосбирката " 67 сутрини " на Недялко Йорданов ще събере феновете му през днешния ден от 18.00 ч. в централното предверие на Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий ". Събитието е част от програмата на клуб " Писмена " на авторитетната институция, означават издателите от " Милениум ". 

В премиерата се причислява приятелят на поета и драматург - композиторът Хайгашод Агасян, с цел да съчетаят лирика и музика.

Стихосбирката на обичания от генерации създател излезе наскоро и незабавно се трансформира в едно от най-търсените заглавия, означават издателите. Тя се отличава от всички досегашни сборници на Недялко Йорданов по това, че поетичните парчета в нея към този момент са били споделени с читателите незабавно след основаването си. Томчето събира 67 творби, които създателят написа в продължение на няколко месеца през миналата есен и зима - по едно всяка заран, и незабавно разгласява в страниците си във фейсбук. Така стихотворенията стремително добиват известност и публиката отвръща с екстаз на всяка творба. Огромен отзив - от десетки хиляди лайкове и споделяния е имало стихотворението " Момчето, което... ", отдадено на тенисиста Григор Димитров.

Иначе тематиките са познати, по тях създателят нееднократно разсъждава - преосмисляне на предишното, сериозен взор към сегашното, вяра и боязън за бъдещето на родината и младото потомство, размишления за живота и гибелта, за другарството и любовта - всичко изречено със съвършения му благозвучен език.

Клубът " Писмена " на Националната библиотека съществува от година и половина и към този момент 25 именити наши създатели са били негови посетители. Сред тях са Георги Константинов, Валентина Радинска, Маргарита Петкова, Мадлен Алгафари, Милен Русков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР