Премиерата на най-новото представление на Ива Свещарова - "Съвършено розово",

...
Премиерата на най-новото представление на Ива Свещарова - "Съвършено розово",
Коментари Харесай

Съвършено розово с премиера в ДНК

Премиерата на най-новото зрелище на Ива Свещарова - "Съвършено розово ", ще се състои на 16 и 17 октомври от 19.30 ч. в пространството за актуален танц и пърформанс - ДНК. В спектакъла артистите насочат взор към тематиката за женското тяло като обект, който търпи въздействия, и индивид, който влияе. Изследвайки наложени стандарти, клишета и свръхеротизирани облици, "Съвършено розово " отваря въпроси за удоволствието, желанието и еротичното омагьосване. На сцената Ива си партнира с Виолета Витанова.
"Съвършено розово " се движи по ръба сред еротичната успеваемост на женското тяло, възприемането му извън посредством съзнателните и неосъзнатите пориви на въображаемото и неговото вътрешно положение на протест, което провокира безпокойствие, раздвижване, мощ и даже гняв. Тяло като обект и индивид, въвлечено в желанието да се реализира, да се сътвори още веднъж ", споделя Ива Свещарова за работата си по представлението.
Авторката е измежду одобрените актьори в полето на актуалния танц и пърформанс в локален и интернационален подтекст. Заедно с Вили Прагер основават плана "shamebox ", който им донася "Икар 2018 " в категорията "Съвременен танц и пърформанс ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР