Премиерата на Активно вещество – спектакъл за границите на толерантността

...
Премиерата на Активно вещество – спектакъл за границите на толерантността
Коментари Харесай

Спектакъл разказва за шизофренията чрез силата на изкуството

Премиерата на " Активно вещество " – театър за границите на толерантността и следствията от тях, ще се състои на 24-ти февруари от 19:30 часа в " Derida Dance Centre ".
Представлението е по претекстове от " Събрани есета за шизофренията " на Есме Уан, а основната роля се извършва от Диа Мантова.
Ще се срещнете с Вихра Вангелова – художник, родена е в София, обича орхидеи и има диагноза шизофрения, и обича орхидеи . Нейното положение не е рисково, нито заразно. Вихра ще ни преведе през своя доста благополучен път, изпълнен с поддръжка, схващане, обич и креативен триумфи. Отстрани звучи толкоз хубаво, че по никакъв начин не е за поверие.
" Нося алено червило и декор дьо загар Chanel. Имам приблизително къса русолява коса. Понякога нося изкуствени мигли, а от време на време с месеци не се окъпвам, само че и тогава не наподобявам разчорлена. Приятели ми желаят фешън препоръки! Правила съм облекла – не професионално, само че съм правила и то доста положителни. Имам податливост да наподобявам пъклен добре, даже когато съм гнила от вътрешната страна. "
Из " Активно вещество "
" Не е допустимо да приказваме съществено за шизофренията с стандартния език на театъра. Искаме да пренесем публиката в света на персонажа със средствата на киното, музиката и театъра и да активизираме всички нейни сетива. По този метод се стремим не да разбираем казуса, а да го представим в непредвидена светлина. "
Стефан Прохоров, режисьор
Проектът " Активно вещество " се състои от театър, галерия и обществена акция в поддръжка на хората с психологични разстройства . Именно невъзможността да съпреживеем болката на другите слага границите пред личната ни приемливост и схващане. В нашето общество изкуството служи от ден на ден за забавление, само че това не го лишава от опцията да хвърля светлина върху основни тематики по занимателен метод.
Проектът се реализира с поддръжката на Национален фонд " Култура " в направление креативен начинания в партньорство с изложба " Spazio " и студио " Форсмажор ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР