Премиерът в оставка Кирил Петков говори за проектосъстава на нов

...
Премиерът в оставка Кирил Петков говори за проектосъстава на нов
Коментари Харесай

Новото правителство на Кирил Петков е готово

Премиерът в оставка Кирил Петков приказва за проектосъстава на нов кабинет на " Продължаваме промяната " и ще остане ли той министър-председател в него.

" Това, което сме разискали до този миг с Изпълнителния съвет на " Продължаваме промяната " е, че съставът ще бъде неизменен към този момент, довечера имаме отново среща. Ние всички сме доста обединен тим и продължаваме в същия формат ", отговори той на въпрос на Българска национална телевизия за проектосъстава на нов кабинет на " Продължаваме промяната ".

Попитан съответно за изчезналите министри от " ИТН ", Петков съобщи: " Не желая да приказвам още за обособени министри, тъй като действително, до момента в който нямаме поддръжката на самостоятелни депутати, които се надяваме да забележим дали има подобен късмет, още не желая да влизам в конкретика ".

Премиерът разяснява и думите на Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, че биха се отзовали при покана за договаряния от Политическа партия.

Ние ясно декларирахме, че има няколко индивида, с които не бихме преговаряли - това са самият Бойко Борисов, господин Пеевски и Движение за права и свободи, Костадин Костадинов - самият той, както и Слави Трифонов. Доколкото знам, Тошко Йорданов не може да направи една стъпка или едно изявление без Слави Трифонов, тъй че за жалост и с него няма да можем да приказваме.

Няма смисъл за българското общество да влезе в поредна мъка, в случай че задкулисието още може да управлява средствата, които би трябвало да вървят при хората, а не в няколко компании, както беше до момента при Има Такъв Народ, безапелационен е Петков.

Време е България да извоюва опцията да има свободно държавно управление, което работи действително за хората. Борбата против мафията не е самоцел, тя е единствено инструмент в една богата страна (защото аз имам вяра, че България е богата държава), средствата да се изразходват вярно, тъй че да подобрят стандарта на живот на хората, сподели министър председателят.

На въпрос дали България изнася оръжия за Украйна, той съобщи:

Това, което е предписание до момента българското държавно управление, е доста ясно - ние не сме имали пряк експорт от България за Украйна по никакъв метод. Имаме износ към наши обичайни сътрудници - страни в Европейския съюз. Но подобен пряк трансфер България - Украйна - няма.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР