Премиерът Стефан Янев назначи трима заместник-министри. Два от тях са

...
Премиерът Стефан Янев назначи трима заместник-министри. Два от тях са
Коментари Харесай

Премиерът Стефан Янев назначи трима заместник-министри

Премиерът Стефан Янев назначи трима заместник-министри. Два от тях са в министерство на образованието, а третият е в министерство на енергетиката.

Ива Петрова е назначена за заместник-министър на енергетиката. В интервала 2000-2009 година е работила в Министерството на енергетиката, където през 2008 година доближава длъжността шеф “Енергийни пазари и преструктуриране”. Отговаряла е за ръководство и мониторинг на енергийни планове, финансирани по силата на двустранни и многостранни стратегии, както и за действия в региона на основаването на дейно функциониращи енергийни пазари и други.

От февруари 2009 година до края на юни 2010 година, е шеф “Проекти и инвестиции” в Българския енергиен холдинг. Петрова е работила също като самостоятелен оценител на планови оферти. Тя е и хоноруван помощник в Стопанския факултет на СУ „ Климент Охридски “. Получава висшето си обучение с магистърска компетентност “Стопанско управление” в Софийския университет. Завършила е и University of Birmingham, Англия. Притежава редица специализации в Япония, Белгия, Англия. Била е съучастник в ЗБи Адвайзъри ООД – сдружение, профилирано в управническо консултиране в енергетиката. Владее британски език, употребява италиански език, оповестиха от държавната пресслужба.

Чл. кор. проф. дхн Константин Хаджииванов и Ваня Стойнева са двамата нови заместник-министри на образованието и науката. Със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на образованието и науката са освободени Нели Косева и Евгения Пеева-Кирова.
Преди назначението си в МОН Ваня Стойнева беше заместник-министър на финансите.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР