Премиерът Стефан Янев назначи трима нови зам.-министри и освободи други

...
Премиерът Стефан Янев назначи трима нови зам.-министри и освободи други
Коментари Харесай

Янев назначи трима зам.-министри и освободи двама |

Премиерът Стефан Янев назначи трима нови зам.-министри и освободи други двама, оповестиха от държавната пресслужба. 

Ива Петрова е назначена за заместник-министър на енергетиката. В интервала 2000-2009 година е работила в МЕ, където през 2008 година доближава длъжността шеф „ Енергийни пазари и преструктуриране “. Отговаряла е за ръководство и мониторинг на енергийни планове, финансирани по силата на двустранни и многостранни стратегии, както и за действия в региона на основаването на дейно функциониращи енергийни пазари и други.

След това – от февруари 2009 година до края на юни 2010 година, е шеф „ Проекти и вложения “ в Българския енергиен холдинг. Петрова е работила също като самостоятелен оценител на планови оферти. Тя е и хоноруван помощник в Стопанския факултет на СУ „ Климент Охридски “. Получава висшето си обучение с магистърска компетентност „ Стопанско ръководство “ в Софийския университет. Завършила е и University of Birmingham, Англия. Притежава редица специализации в Япония, Белгия, Англия. Била е съучастник в ЗБи Адвайзъри ООД – сдружение, профилирано в управническо консултиране в енергетиката. Владее британски език, употребява италиански език.

Константин Хаджииванов и Ваня Стойнева са двамата нови заместник-министри на образованието и науката.

Със заповед на Янев от длъжността заместник-министър на образованието и науката са освободени Нели Косева и Евгения Пеева-Кирова.

Преди назначението си в МОН Ваня Стойнева беше заместник-министър на финансите.

Хаджииванов е професор от Института по обща и неорганична химия в Българската академия на науките. В интервала 2017 г.-2021 година е заместник-председател на Българска академия на науките, а от 2021 година е консултант на ръководителя на Българска академия на науките. Носител е на доста наши и интернационалните оценки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР