Премиерът Стефан Янев назначи четирима зам.-министри: трима в Министерство на

...
Премиерът Стефан Янев назначи четирима зам.-министри: трима в Министерство на
Коментари Харесай

Стефан Янев назначи четирима нови зам.-министри |

Премиерът Стефан Янев назначи четирима зам.-министри: трима в Министерство на стопанската система, както и един - в Министерството на енергетиката.

Ивелина Пенева, която поема длъжността заместник-министър на стопанската система, има богат опит в държавната администрация. От февруари 2007 до октомври 2008 година е била основен юрист в „ Централно звено за финансиране и договаряне “ в Министерството на финансите, след което в продължение на 6 години е основен инспектор в дирекция „ Одитна активност “ в Изпълнителната организация „ Одит на средствата от Европейски Съюз “. От март 2015 година до март 2018 година е основен шеф на основна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ в Министерството на стопанската система. След това още веднъж работи работи в Изпълнителната организация „ Одит на средствата от Европейски Съюз “ като основен инспектор в дирекция, а от юни 2019 година досега практикува като юрист в Софийска адвокатска гилдия. 

Пенева има магистърска степен по право от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, както и тапия от интернационална магистърска стратегия „ Право на Европейския съюз “.

Орлин Япраков и Красимир Киряков са другите новоназначени зам.-министри на стопанската система.

Орлин Япраков е магистър по финанси от УНСС. Завършва докторска стратегия по финанси, парично послание и застраховка в Стопанската академия „ Д.А. Ценов “ в Свищов. Ръководител е на сдружения, които се занимават с планове в IT бранша и консултантски действия по структуриране на покупко-продажби и ходатайство по обезпечаване, обезпечаване и финансиране.

Красимир Киряков има над 25-годишен опит при ръководство на интернационалните планове с бюджет от 100 000 евро до 380 милиона евро. В последните 4 години е шеф маркетинг на компания за консултантски услуги по европейски оперативни стратегии и консултантски планове в чужбина. Киряков е бил заместник-министър на образованието и науката в интервала 2016-2017 година Изпълнявал е и длъжността шеф планове в Европа и Азия в задгранична компания за техническо и финансово ръководство на консултантски планове, партнираща си с значими интернационалните организации.

Георги Самандов е новият зам.-министър на  енергетиката. От декември 2013 година до момента е шеф „ Енергийни пазари “ в компания от бранш енергетика. Преди това е работил като търговски представител и инженер-енергетик. Притежава магистърска степен по електроенергетика и електрообзавеждане от Техническия университет в София.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР