Премиерът след заседанието на закритото заседание на МС: Българската армия

...
Премиерът след заседанието на закритото заседание на МС: Българската армия
Коментари Харесай

Петков: Приоритизираме изцяло българската стратегия в посока деескалация на напрежението НАТО – Руската федерация

Премиерът след съвещанието на закритото съвещание на Министерски съвет: Българската войска ще бъде водеща в отбранителната ни тактика.
 
Приоритизираме напълно българската тактика в посока деескалация на напрежението НАТО – Руската федерация, разгласи министър председателят на брифинг след съвещанието на Министерския съвет. Според него би трябвало да се употребяват всички благоприятни условия по изкусен път този спор да бъде решен.
 
Нашата отбранителна тактика ще се концентрира и ще бъде построена на база на българската войска, уточни още Кирил Петков.
 
"Българската войска ще бъде водеща в отбранителната тактика – това значи български войски, българско командване и действително българско военно водачество ", уточни министър председателят. 
 
"За страдание през годините нашата войска не е финансирана задоволително и по верния метод и сега имаме дефицити, които са ясно изразени. От тук нататък ще фокусираме вложението в българската войска тъкмо по тези дефицити – не просто да се купува техника, а българската войска да застане на своето тъкмо място ", изясни Кирил Петков. 
 
По думите му България не би трябвало да бъде единствено потребител на сигурност, само че и да е градивен сътрудник в границите на НАТО.
 

 
На закрито съвещание държавното управление разиска отчета на министъра на защитата Стефан Янев, който показва информация в елементи във връзка обстановката с напрежението сред НАТО и Русия, както и решенията, взети на вчерашния съвет по национална сигурност, свързани с българската позиция по въпроса.
 
Министърът на защитата Стефан Янев изясни, че се в границите на обучение на НАТО ще включим батальон под българско командване. 
 
Членовнете на кабинета са решили коя част от него е секретна и ще показват в Народното събрание единствено тази, която не е засекретена, посочи Кирил Петков.
 
Петков посочи и, че през вчерашния ден България беше поканена за договаряния за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). "Това е голям дипломатически пробив - влизаме в клуба, където да се притеглят вложения е доста,по-лесно, измежду страните с невисок риск по всички интернационалните описи и финансирането за страната ще е доста по-лесно ", съобщи министър председателят.
 
Източници: бТВ, "24 часа "
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР