Премиерът събра в Банкя част от туристическия бранш, както и

...
Премиерът събра в Банкя част от туристическия бранш, както и
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Утре внасяме решение за удължаване на пандемичната обстановка

Премиерът събра в Банкя част от туристическия отрасъл, както и представители на кабинета за ограниченията за летния сезон.
В тази връзка Борисов разясни, че в сряда на Министерски съвет ще внесат решение за удължение на пандемичната конюнктура.
На собствен ред вицепремиерът Марияна Николова разясни, че сме подготвени за летния сезон.
Здравният министър Костадин Ангелов пък добави, че заповедта за 3-те метода на влизане у нас на непознатите туристи ще бъде издадена на следващия ден. Първият е посредством ваксина, стига да е приета от СЗО. Вторият метод е влизане с PCR или антигенен тест. Третият метод е с документ за преболедуване.
Всички, които подали поръчка за ваксини, ще бъдат ваксинирани от май. Вече били подготвени описите за областите Варна и Бургас.
На собствен ред от сектора разясниха, че се радват, че има ясна визия и ясни правила за това по какъв начин се влиза у нас и по какъв начин нашенците, които ще пътуват, по какъв начин ще се връщат. Те желаеха тотална реклама от страна на страната, че сме безвредна дестинация.
Борисов пък прикани българите да си показват да вкарат тотална възбрана, както Турция.
 Очакванията на Борисов: Следващата партия да предложи Кубрат Пулев за министър председател и нов Костинброд Очакванията на Борисов: Следващата партия да предложи Кубрат Пулев за министър председател и нов Костинброд
Премиерът в оставка Бойко Борисов разгласи какви са упованията му за страната през идващите няколко месеца. Това се случи на среща, пос...
Напомни какъв брой хора са имунизирани и в границите на няколко седмици ще се ваксинират и хората в туристическия отрасъл. Като добър знак дефинира премията от съветското външно министерство на нашия министър. Заради усложнената конюнктура в Украйна, можело да чакаме и повече туристи от този регион.
Поясни, че приходите на българите се нараснали и в този момент стотици хиляди желали да пътуват.
От сектора разясниха, че БГ екскурзиантът пътува из страната.
Борисов на собствен ред разясни,че в този момент подчертаваме върху летния, само че би трябвало да се работи и за селския, както и религиозния.
Марияна Николова пък подсети, че започват акция за лято 2021. Видеото към този момент било налично. Имали сме нападателна реклама. Именно реклама имали добър зимен сезон.
 Борисов реагира: Слави Трифонов е страхливец! (ВИДЕО) Борисов реагира: Слави Трифонов е страхливец! (ВИДЕО)
Никой не оспорва международните трофеи по шах. Тук става въпрос за спорта, наименуван ръководство и политика. Ще се веселя Слави Трифонов да оти...

Борисов пък разясни, че пандемията сме по-добри от съседите с локдаун.
Бранимир Миланов от хотелиерската асоциация пък разясни, че бил очарован от всичко, което чул. Било значимо да има елементарен достъп на туристите в страната. Да се надяваме за начало на добър сезон, сподели той и добави, че може би няма да е по този начин сполучлив.
Премиерът пък вметна и, че септември може да се върви на море.
Румен Драганов пък посочи, че работата с вицепремиера Марияна Николова и Костадин Ангелов почнала още през март, когато оповестили, че сезонът ще стартира от май. Първо би трябвало да бъде повишен срокът на ситуацията, а по-късно заповедта. И по тази причина са съгласни с Ангелов. Заповедта ще е обхватна, което значи утрояване на туристите от Израел, както и от Англия. Вече възнамеряват до края на годината да влязат до 9 млн. души. Ще продължат да се движат в по-малки проценти спрямо 2018 година, само че това били положително обръщение към непознатите туристи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР