Премиерът обяви по какъв начин ще бъдат подпомогнати бизнеса и

...
Премиерът обяви по какъв начин ще бъдат подпомогнати бизнеса и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Отпускаме още 860 милиона за енергийни помощи и 120 милиона за продължаване на мярката 60/40

Премиерът разгласи по какъв метод ще бъдат подкрепени бизнеса и пенсионерите в изискванията на пандемия и рецесия.

Абсолютно сме наясно, че сега доста от бизнесите, както и електроразпределителните сдружения имат големи усложнения с покриване на своите енергийни разноски, които в бъдеще могат да се отразят на цените за бита.

Днес обсъдихме в елементи този въпрос и взехме решение да допълним енергийните помощи с 860 млн. лв.. Това е един голям запас, който ще бъде вкаран, с цел да помогнем на всички, които сега незабавно се нуждаят за попречване на шока от високите цени. Това сподели министър председателят Кирил Петков след съвещанието на държавното управление.

За един отоплителен сезон помощите ще доближат 2 милиарда лв.. Всичко това се случи с помощта на много положителната съгласуваност с Министерството на финансите, добави министърът на енергетиката Александър Николов.

Следващата коронавирус вълна идва с огромна скорост. Очакваме тя да бъде в България до 2-3 седмици. Имаме три седмици, с цел да ускорим оптимално имунизацията. Обсъждаме опцията да съкратим периода сред първа и втора доза. Искаме да насърчим хората, които са под максимален риск да вземат здравето си в свои ръце и да отидат да се имунизират, съобщи Кирил Петков.

Той заяви още, че на днешното съвещание на държавното управление е взето решение за разпределяне на спомагателни 120 млн. лв. за продължаване на мярката 60/40 в параметрите, в които е сега. Очакваме тези средства да поддържат 80 000 работещи, означи министър-председателят, написа Блиц. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР