Премиерът неглижира собствената си оставка с позната техника. Заяви, че

...
Премиерът неглижира собствената си оставка с позната техника. Заяви, че
Коментари Харесай

Най-лошото за Борисов? Оставката на Радев

Премиерът неглижира личната си оставка с позната техника. Заяви, че " всеки желае оставката на някой " и той напримел желал оставката на Румен Радев. Тоест, твърди се, животът си върви, някой си желае оставки, след това му омръзва, мине месец-два и към този момент желае на различен и това е. Съветът към публиката: не се впечатлявайте изключително, даже и вас поучавам профилактично да желаете оставка на разнообразни хора, човек се развлича по този метод. 
Но въпреки всичко да допуснем предлагането на премиера и президентът фактически си подаде оставката. За Борисов в действителност няма нищо по-лошо. Това би означавало така и така мощната съпротива да получи още едно попълнение. Години наред ГЕРБ триумфираше на изборите главно поради слабата опозиция - да победиш изтощеното от Станишев и довършено от Орешарски Българска социалистическа партия, другите разроявания на патриотичния избор или прекомерното дясно разнообразие, бе лесна задача. Сега обаче, даже да се абстрахираме от митингите, обстановката е следната: 
1) " ИТН " има и действителната опция да се окаже измежду първите три партии - по всяка възможност с двуцифрен %. Това даже без да броим възможното всеобщо турне по стадионите, с което изборите ще бъдат предшествани. 
2) Българска социалистическа партия на Нинова е в надалеч по-добра кондиция.
3) Движение за права и свободи, след акостирането на плажа на Росенец, по всяка възможност е с малко по-мобилизиран електорат. 
4) " Демократична България " сигурно удвои поддръжката си след акциите на Христо Иванов, въпреки върху тях към този момент да тегнат и въпросителни, свързани с Маджо.
5) Патриотичните обединения са потвърдили неведнъж, че могат да ръководят с всеки според от повратливостта на златния пръст. 
__
Сега дано си представим оставка на Радев и появяването му на политическата сцена този път като партиен водач - фиктивен или неофициален - няколко месеца преди изборите. Това към този момент би било неспасяема опозиционна блокада. Дори да приемем, че ГЕРБ ги завоюват - откакто съумяха да завоюват евроизборите на фона на целия скандал с Цветан Цветанов предходната година, всичко е допустимо - вероятността за сформиране на държавно управление отпред с Борисов става прекомерно ниска. Хипотезата е доста сходна на тази през 2013-та: в най-хубавия случай за ГЕРБ те съумяват да завоюват изборите, само че съставянето на държавно управление се предава на втория, тъй като не може да се откри поддръжка в останалите. Е, в случай че през днешния ден тази обстановка се движи по ръба, при включване на Радев в опозиционна партия, Борисов завършва безславно курса. Всъщност за ГЕРБ няма по-голям шанс от няколко месечното забавяне, при което парламентарните избори изпреварват президентските избори и към този момент лишават Радев от опцията да взе участие в първите. Освен в случай че общително не послуша премиера.
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР